William Karlsson hyllar Vegas efter sin fina säsong. Foto: Wikimedia commons/Twitter

William Karlssons kärleksförklaring till Vegas efter sagoåret

Den förre HV-stjärnan hyllar sina hemmafans efter succéåret.

Sagan fick ett grymt slut. Vegas Golden Knights var uträknade från början men gick hela vägen till Stanley cup-final under sin debutsäsong i NHL. Där blev Washington Capitals för svåra och vann matchserien med 4–1 i matcher.

Men trots det tunga uttåget har laget och dess spelare hyllats stort. Den förre HV-stjärnan William Karlsson är en av spelarna som snabbt blivit en favorit bland Vegasfansen.

Och det är förstås inte särskilt konstigt. Forwarden dunkade in 43 mål och 78 poäng på 82 grundseriematcher och ytterligare 15 pinnar på 20 slutspelsmatcher. Karlssons bästa notering inför den här säsongen var 25 poäng.

Efter säsongens sista match tidigare i veckan skickar nu Karlsson – som kom till Vegas från Columbus i expansionsdraften – sin kärlek till sina nya hemmafans.

”Tack till invånarna i Las Vegas för allt stöd, ett grymt år”, skriver Karlsson på Twitter.

Och precis som tidigare flödar kärleken tillbaka från fansen.

Sitter på utgående kontrakt

Karlssons kontrakt värt en miljon dollar går ut i sommar. Forwarden blir nu en så kallad restrictred free agent, vilket innebär att Vegas, om de vill, har förtur till rättigheterna att förhandla med 25-åringen.

Och allting pekar på att den förre HV-stjärnan stannar kvar i Nevada.

I en intervju kort efter nederlaget mot Washington sade Karlsson till det samlade pressuppbådet att han vill stanna kvar i klubben.

Karlsson kan dessutom förvänta sig en rejäl löneökning.

The Athletics expert Pierre LeBrun skrev redan i mars att intentionerna var att parterna skulle komma överens om ett nytt kontrakt värt flera miljoner dollar om året. Vegas ska ha erbjudit ett nytt avtal redan i januari. Karlsson och hans agent valde då att vänta med förhandlingarna tills efter säsongen.

LeBruns kollega Eric Duhatschek är mer specific gällande vilka siffror det kan röra sig om.

– Jag kan se Vegas ge honom samma typ av kontrakt, som man nyligen belönade Jonathan Marchessault med, fem år gånger 5 miljoner dollar (ca 44,2 miljoner kronor), säger Duhatschek till Expressen.

– Ett alternativ är att William tar ett kortare avtal, typ över två år, för att sedan jaga de riktigt stora pengarna. Då skulle han vara i en bättre förhandlingsposition också om det fortsätter att gå bra.

Nya kärleken bakom William Karlssons jättesuccé i NHL

-----

No more pages to load