Branimir Hrgota. Foto: Wikipedia

Hrgotas mardröm – utbytt efter fyra minuter

Hrgotas mardröm – utbytt efter fyra minuterBranimir Hrgota har haft en tuff start i Eintracht Frankfurt men förra månaden lossande det för den förra J-Södra spelaren. Nu skulle ”Branne” visa att formen var kvar efter ett långt vinteruppehåll, problemet var bara att han fick fyra minuter på sig, sedan var han utbytt på grund av ett hjärnsläpp från sin egna målvakt.

Tyska Bundesliga har haft ett långt vinteruppehåll men i helgen var den tyska fotbollen igång igen. Innan uppehållet på en månad så var den förre J-Södra spelaren Branimir Hrgota i storform. Den sista matchen innan ledigheten stod anfallaren för två mål och en assist, en insats som gav honom en plats i omgångens lag i Tyskland. Nu när det äntligen var dags för spel igen så blev det bara fyra minuter på plan för Hrgota innan han blev utbytt.

Anledningen till det tidiga bytet var ett hjärnsläpp från Franfurts målvakt Lukas Hradecky som tog bollen med handen flera meter utanför straffområdet. En Leipzig spelare kom i ett friläge mot Frankfurts målvakt och han bestämde sig då för att gå ut långt och försöka få undan bollen innan Leipzig-spelaren fick kontroll över den. Det hela slutade med att målvakten halkade och i panik plockade upp bollen med händerna och gav domaren inget annat val än att plocka fram det röda kortet.

Efter den dråpliga situationen så behövde Franfurt byta in en ny målvakt och då blev det ”Branne” som offrades och omstarten i Bundesliga blev inte alls vad varken Hrgota eller Frankfurt tänkt sig. Leipzig, som spelade utan avstängde succésvensken Emil Forsberg vann matchen enkelt med en man mer. Slutresultatet skrevs till 3-0 och det är nog en match Hrgota vill glömma så snabbt som möjligt och återfinna sin fina form han hade innan uppehållet.

-----

No more pages to load