Tim Edberg. Arkivbild. Foto: Privat/Inskickat

Huskvarnaföraren i våldsam krasch

Motocrossföraren Tim Edberg från Huskvarna kraschade under SM-deltävlingen i Vissefjärda.

Tim Edberg är en av bygdens mest framgångsrika motocrossförare. Men SM-deltävlingen i Vissefjärda gick inte som han önskat.

Efter ha slutat trea i det första racet och tolva i det andra fick tävlingen ett bittert slut. I det tredje racet kraschade Edberg med en annan förare när båda var uppe i luften. Edbergs motståndare kom snett in i ett hopp och flög från höger till vänster sida. Huskvarnaföraren kraschade rakt in i sin medtävlande.

”Jag kände direkt att någonting var fel med min arm. Jag hade riktigt ont och kunde inte röra mig”, skriver Edberg i ett mejl.

Sjukvårdare tillkallades och undersökte Edbergs blödande armbåge och nacke. Huskvarnaföraren fördes till sjukhus där det konstaterades att nyckelbenet brutits i samband med kraschen. Nacken var oskadd.

Edberg valde att åka hem för att genomföra ytterligare en undersökning, vilken visade att ytterligare skador ser ut att ha inträffat.

”Jag kommer göra ytterligare en röntgen av min vänstra arm för att få reda på vad som är skadat och inte och hur vi ska fixa det på det snabbaste och bästa sättet”, skriver Edberg.

-----

No more pages to load