Lawrence Pilut. Foto: Mattias Landström

HV-backen om superhyllningen: ’’Har många nivåer i mig’’

Lawrence Pilut spås få sitt stora genombrott den här säsongen. HV-backen själv säger att han tagit ytterligare kliv i sin utveckling. 

När SHL höll sin årliga upptaktsträff i förra veckan fick HV71:s tränare Johan Lindbom frågan om vem av hans spelare som skulle få sitt stora genombrott den här säsongen.

Svaret kom snabbt: Lawrence Pilut.

Han har varit i SHL ett par år nu och gjort det fantastiskt bra. Jag tror han tar det steget alla väntar på och blir en etablerad storback i SHL, sade Lindbom till C More.

Den 21-årige backen går nu in på sin fjärde SHL-säsong som en renodlad seniorspelare. Och inför årets säsong tycker Pilut att han tagit ytterligare steg.

Det känns som jag tar mer ansvar nu än vad jag någonsin gjort innan. Jag känner mig mer bekväm i gruppen och allt sådant här, säger Pilut till Jkpg News.

– Jag vet att jag har många nivåer i mig. Men det är bara att fortsätta och jobba och fortsätta utvecklas. Jag vill vara en bidragande back där ute. Det är väl det jag ska fortsätta utveckla.

Och att han tagit steg i sin utveckling fick backen redan under sommaren. Pilut belönades med HV71:s träningspris för en väl genomförd sommarträning.

– Det var roligt. Det är väl bara ett tecken på att man jobbar hårt. Det är bara att fortsätta jobba, säger backen.

På lördag drar SHL i gång. Då ställs HV71 mot Djurgården hemma i Kinnarps arena.

– Det känns som alla grabbar är i gång och kör 100 procent hela tiden. Det är bra kamp och tävling där ute och det känns att premiären börjar närmar sig, säger Pilut.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load