Christoffer Persson IF Foto: Mattias Landström

HV-backen mot nytt guld: ‘‘Det sista vi gör tillsammans’’

HV-backen mot nytt guld: ‘‘Det sista vi gör tillsammans’’

GÄVLE/JÖNKÖPING. Han vann SM-guld med Frölunda förra säsongen. Och inför rysaravslutningen i Kinnarps Arena på lördag vet HV-backen Christoffer Persson vad som gäller.
   – Det gäller bara att släppa på axlarna, säger Persson till Sport JKPG.

Förra säsongen fick Christoffer Persson fira ett SM-guld. På lördagkväll kan han upprepa bedriften.

HV-backen har under sin första säsong i Jönköping varit med om att ta HV71 hela vägen till SM-final. Och efter 5–3-segern borta mot Brynäs på torsdagskvällen väntar nu en game 7 i Kinnarps Arena.

– Det gäller bara att släppa på axlarna och se tjusningen i att spela en final. Många utav oss kommer kanske aldrig mer få göra det och för vissa är det första gången. Det gäller att ta tillfället i akt. Du kommer ångra dig hela livet om du inte ger max en sådan gång, säger Persson till Sport JKPG.

Vad tror du om matchen på lördag?

– Det kommer bli otroligt tufft det kan man nog räkna med. Vi brukar vara hemmastarka. Vi har varit hemmastarka hela säsongen. Men Brynäs har haft bättre tålamod än oss och vi har kanske gjort lite för lite mål. Det är något vi ska försöka ändra på, säger Persson.

– Det är det sista vi gör för säsongen och det sista vi gör tillsammans som ett lag. Det kommer inte se likadant ut till nästa år. Det gäller att vi gör det tillsammans och sliter som djur där ute.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: SANDBERG OM NERVPIRRET: ‘‘SÄGER INGENTING’’

LÄS OCKSÅ: BENGTSSON OM LYCKADE DRAGET

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load