Lias Andersson och Erik Brännström.Foto: Mattias Landström

HV-talangernas nya skalp inför NHL-draften

HV-talangernas nya skalp inför NHL-draftenOrganisationen NHL Central Scouting har släppt sin sista ranking inför NHL-draften. Och precis som under stora delar av säsongen når HV71:s Lias Andersson och Erik Brännström toppnoteringar. Dessutom har målvakten Adam Åhman tagit sig in på listan.

NHL-draften närmar sig. Och inför klubbarns val släppte organisationen NHL Central Scouting på tisdagen sin sista rankning.

Listan är uppdelad och rankar nordamerikanska spelare, europeiska spelare, nordamerikanska målvakter och europeiska målvakter.

När det gäller de europeiska spelarna svarar HV71:s Lias Andersson och Erik Brännström för nya toppnoteringar.

(Sport JKPG har tidigare skrivit om duons framgångar på de olika rankingarna. Du kan bland annat läsa om det här, här och här.)

Andersson rankas som den tredje bäste europeiska spelaren. Brännström hamnar på plats nio. Stortalangen Elias Pettersson, som ryktades till HV71 men hamnade i Växjö, är rankad på andra plats.

Men duon är inte de enda HV-spelarna som hamnar högt upp. Målvakten Adam Åhman, som varit förstemålvakt i HV71 J20 och varit backup i ett par SHL-matcher, rankas som nummer tre av de europeiska burväktarna.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: SÖDERSTRÖM OM TUFFA KAMPEN – ‘‘VARIT VÄLDIGT MOBBAD’’

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

-----

No more pages to load