Lias Andersson och Erik Brännström.Foto: Mattias Landström

HV-talangernas nya skalp – med på ansedd ranking

HV-talangernas nya skalp – med på ansedd ranking

Sportsnet har släppt sin första draft-ranking för året. Och precis som vi vant oss vid den senaste tiden är såväl Lias Andersson som Erik Brännström med bland de främsta talangerna.

Lias Andersson och Erik Brännström verkar redan nu kunna plocka fram kostymen och stryka skjortan.

HV71:s talangfulla duo kommer till sommaren att väljas under NHL-draften. Och efter att ansedda Sportsnet släppt sin draft-ranking för januari 2017 ser det ut som Brännström och Andersson kan förvänta sig att tingas redan i den första rundan.

Andersson har gått från plats 23 till 14 på den senaste rankingen. Sportsnet skriver att forwarden imponerade under JVM och ses som en potentiell kapten för Juniorkronorna under nästa turnering som avgörs i amerikanska Buffalo.

Brännström har tappat från just plats 14 till plats 20 på den senaste rankingen, vilken är baserad på eget tyckande såväl samtal med scouter, tränare, general managers och analytiker, skriver Sportsnet.

Sport JKPG har tidigare gjort en sammanställning på fyra andra draft-rankings. Andersson har varit topp-31 på samtliga. Brännström har varit med på listan över spelare som väntas gå i förstarundan på två av fyra.

ALLT OM HV71 – GÅ TILL VÅR HV-SIDA

LÄS OCKSÅ: SIFFRORNA VISAR – DÅ DRAFTAS HV-LÖFTET

LÄS OCKSÅ: AHL ÖSER PÅ – NY MÅLSUCCÉ I KANADA

-----

No more pages to load