HV71 - Djurgårdens IF Foto: Mattias Landström

HV tappade ledningen men vann på straffar

HV tappade ledningen men vann på straffar
Trots mycket boxplay lyckades HV71 gå in i tredje perioden med en 2-0-ledning mot Djurgården. I tredje vände dock överläget, efter att hemmalaget satte två snabba mål. Jönköpingslaget tog till slut hem segern på straffar med siffrorna 2-3 (0-1, 0-1, 2-0, 0-0, 0-1).

Redan efter 20 sekunder lyckades Djurgården spela till sig ett farligt läge. Men sedan var det en del slarv i hemmalagets försvar. Martin Thörnberg lyckades därför vara nära att ge HV71 ledningen. HV fick sedan spela boxplay och Djurgården fick till en hård press i sitt powerplay. Det var svårt för HV71 att bryta sig loss, men med flera uppoffringar i försvaret, blev det ingen utdelning från Djurgårdens sida.

När HV lyckats hålla pucken från målet under två minuters boxplay, blev istället Ted Brithén utvisad. Men Djurgården lyckades inte etsa sig fast. Istället skapade Martin Thörnberg ett läge för HV i numerärt underläge. Med cirka fem minuter kvar av perioden blev det grötigt bakom Djurgårdens mål. Pucken letade sig fram till Anton Bengtsson framför målet. Han passade till Andreas Borgman vid blå, som sköt. Skottet styrdes sedan in i mål av just Bengtsson.

-Borgman skjuter och jag försöker ta mig in på mål och får klubban på pucken. Sen var det otydligt om det var mål eller inte. Det tog en stund innan det blev en avblåsning. Linjedomaren snackade med oss, så vi förstod ganska snabbt att det var mål, säger Bengtsson till Cmore.

Resultatet 0-1 höll sig sedan till periodvilan.

– Vi skapar en del bra lägen. Vi drar dock på oss två utvisningar och det gäller att hålla sig borta från utvisningsbåset, säger Bengtsson till Cmore.

Andra perioden började svängigt med spelvändningar från båda håll. Ett tuffare spel syntes på isen. HV spelade även i denna period ett bra boxplay. I numerärt underläge kom Anton Bengtsson fri mot djurgårdsmålet. Han missade pucken i skottläget, och istället fick hemmalaget bygga upp sitt powerplay på nytt. Det var ändå HV71 som hade de farligaste lägena perioden igenom. Med 45 sekunder kvar utökade Martin Thörnberg ledningen till 2-0.

-Det var ett viktigt mål och det är skönt att ha med sig det in i tredje. Vi spelar ganska bra och står upp mot deras fysiska spel. Det känns bra, men jag vet inte hur det ser ut, säger Martin Thörnberg till Cmore.

Det var istället en djurgårdspress som startade tredjeperioden. Hemmalaget växlade upp tempot och efter fyra minuter lyckades de reducera genom Gustav Possler. Sekunderna senare satte de även 2-2. Detta gav hemmalaget energi på nytt och det var match igen. Det blev sedan en riktig kamp i resten av perioden. Med sex minuter kvar stod skottstatistiken 10-1 till hemmalaget. Hemmalaget var hetare i tredje, men HV:s Linus Söderström skötte sig i målet. Resultatet blev därför 2-2 under fulltid och matchen gick till förlängning.

I förlängningen var det Djurgården som fick det första riktiga läget genom ett skott i stolpen. Sedan fick även HV71 testa Adam Reideborn i målet. Men det blev ingen utdelning i förlängingen och matchen gick till straffar.

Martin Thörnberg satte segermålet på straffar och Linus Söderström höll tätt. Därmed blev det seger för jönköpingslaget med resultatet 2-3.

-----

No more pages to load