HV71 - Rögle BK Foto: Mattias Landström

HV71 vann kriget mot Rögle

HV71 vann kriget mot Rögle

Två vinster av två möjliga i back-to-back-mötet med Rögle är resultatet för HV71. Efter en osäker start lossnade spelet i andra perioden och slutresultatet skrevs till 5-3 (0-1, 5-1, 0-1). 

HV71 började med ett slarvigt spel från start. Reden efter någon minut tacklade Ted Brithén en av Rögles backar bakom mål i anfallszon. Hemmalaget spelade ett bra boxplay, men minuterna senare var det heta känslor som syntes på isen. Det var en ofokuserad start som gjorde att Rögle fick matchen dit de ville.

Känslorna fortsatte synas på isen och Martin Thörnberg och Almen Bibic åkte båda ut tio minuter för osportsligt uppträdande. HV lyckas till slut få tryck i deras powerplay, men fick inte med sig någon utdelning. Hemmalaget tog över pressen allt mer och började hitta tillbaka i spelet. Men efter slarv i uppspelsfasen, var det istället Rögle som satte 1-0.

HV började sedan andra perioden med powerplay och var nära att kvittera. Efter några minuter fick hemmalaget med sig ännu ett powerplay, och den här gången lossna det. Simon Önerud la en pass bakom målet, fram till Ted Brithén, som satte den i nät.

Rögle fick energi på nytt och spelade ett bra anfallsspel mot ett ganska stillastående HV. Där av gick bortalaget upp i ledning på nytt genom deras Filip Karlsson. En minut senare gav HV svar på tal genom Kristoffer Berglund. Och resultatet stod 2-2.

Efter det började pulsen öka och hemmalaget tog över. Med flera farliga lägen lukta det HV-mål i luften. Till slut kom pucken till Kristofer Berglund vid blålinjen som la ett slagskott. Skottet styrdes in i mål av Simon Önerud.

HV71 vann tekningen efter målet och drev ner pucken på nytt i anfallszon. En passning lades till Kevin Stenlund som satte pucken i mål.

Med 16 sekunder kvar av perioden gick Mattias Tedenby solo mot Oscar Dansk i Rögles mål. Tedenby blev stoppad av Rögle-backen genom en slashing, vilket ledde till straff. En straffläggning som fick hela Kinnarps Arena att gunga när Tedenby tryckte upp pucken i nättaket.

Tredje perioden började med en press som fortsatte vara till HV:s fördel. Hemmalaget fick sedan emot sig en utvisning, vilket istället resulterade i ett mål av Rögles Ludvig Claesson.

Med cirka sju minuter kvar stod det 5-3. HV drog på sig ännu en utvisning vilket gjorde att Rögle kunde fortsätta med pressen efter deras reduceringsmål. HV71 spelade på resultatet och hade ändå relativt bra kontroll på matchen. Rögle avslutade matchen med tung press i hopp om reducering. Men hemmalaget lyckades ändå hålla resultatet 5-3 till slutsignalen.

-----

No more pages to load