David Gustafsson gjorde mål när HV71 J20 tog sig till SM-final. Foto: Mattias Landström

Beskedet: HV-centern skickas hem – missar JVM

Sverige behövde banta sin trupp med fyra spelare inför JVM-turneringen i Buffalo. En av spelarna som nu tvingas lämna laget är HV71:s David Gustafsson.

När säsongen drog i gång var det inte många som trodde att HV71:s talangfulle center David Gustafsson skulle vara med och utmana om en plats i truppen till junior-VM i USA.

Men när förbundskaptenen Tomas Montén presenterade sin trupp var Gustafsson en av de spelare som skulle följa med bruttotruppen till förlägret i Kanada.

Fast det blir trots framgångarna inte någon JVM-turnering för 17-åringen. Inför starten mot Vitryssland på annandagen tvingas Sverige banta truppen med fyra spelare. Gustafsson är en av spelarna som tvingas åka hem, skriver Sportbladet.

De övriga är Filip Westerlund, Jacob Olofsson och Lucas Elvenes.

– De fyra vi väljer att skicka hem kunde lika gärna ha varit fyra andra och jag tror vi hade nått ungefär samma resultat i turneringen, säger förbundskaptenen Tomas Montén till Sportbladet.

HV71:s andre representant i truppen, backen Erik Brännström, är kvar i truppen. Dessutom står det klart att Brännström blir alternerande kapten till HV-bekantingen Lias Andersson som bär ”C:et” under turneringen. Även den tidigare HV-backen Jacob Moverare får ett ”A” på bröstet.

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load