Erik Brännström (t.h.) ska hetsa upp kompisen Lias Andersson (t.v.) inför mötet mellan HV71 och Frölunda. Foto: Mattias Landström

Brännströms plan – inför rivalkampen mot polaren

Säsongens första match mellan HV71 och Frölunda. Då ställs kompisarna Erik Brännström och Lias Andersson mot varandra.

– Jag ska hetsa upp honom lite, säger Brännström.

HV71 laddar om efter tisdagens uttåg ur Champions Hockey League. På torsdagskvällen väntar ett rivalmöte borta mot Frölunda i Scandinavium.

Det kommer också bli en speciell match för Erik Brännström. Kompisen och den tidigare HV-spelaren Lias Andersson representerar numera göteborgarna.

– Det ska bli grymt kul att möta Lias. Vi är bra kompisar och har bra kontakt. Självklart ser man fram emot att knäppa honom på näsan, säger Brännström och skrattar.

– Vi snackar ganska mycket. Men vi har inte snackat så mycket om matchen. Han sade att det skulle bli kul. Jag ska skriva till honom i kväll. Jag ska hetsa upp honom lite.

Vad skriver du då?

– Inget speciellt så. Men man vet vad man ska trycka på. Det ska bli grymt kul. Han är en bra kille, säger Brännström.

Och även om de två NHL-kontrakterade talangerna är kompisar utanför isen får vänskapen, till viss del, läggas vid sidan av under matchen.

– Man vill vinna matchen och för att göra det måste man köra på. Man är kompisar så man kanske inte gör de där fula knepen. Men man måste vinna matchen, säger Brännström.

Läs också: Frölundas supersmäll – inför mötet med HV71

HV71 kommer till spel med två raka SHL-förluster och en CHL-smäll i bagaget. Men laget är fortfarande vid gott mod, säger Brännström.

– Jag tycker vi skakar av det ganska bra ändå. Man kan inte vinna varenda match. Vi startade bra i SHL med några vinster. Så jag känner inte någon panik eller så. Så länge vi spelar bra hockey så kommer vi att vinna matcher, säger HV-backen.

På onsdagskvällen ringer Lias Andersson upp från flygplatsen i Stockholm. Centern har precis landat i huvudstaden och ska strax boarda flyger mot Göteborg.

Frölunda fixade under tisdagen segern i sin CHL-grupp. Andersson blev målskytt. Han säger att han ännu inte riktigt har hunnit fundera på morgondagens match.

Men att gliringarna mellan de forna lagkamraterna redan gått igång råder det ingen tvekan om.

– Vi har hållit på lite. Jag har snackat med några i laget som (Linus) Söderström och Teden (Mattias Tedenby), säger Andersson.

Vad säger ni till varandra då?

– Det är mest på skoj. Men det är ju mest kul att ses och mötas igen. Vi hade ju en fantastisk fjolårssäsong. Så det ska bli fantastiskt kul att träffas igen.

Andersson kommer, precis som Brännström, kanske inte spela sin fulaste match i karriären. Men viljan att vinna finns förstås kvar.

– Jag kommer inte toktackla någon i ryggen. Men man försöker spela så hårt man kan och fokusera som om det vore en vanlig match. Man brukar säga att man är ovänner på plan och vänner efter matchen. Så vi får sikta på det, säger Andersson.

Fotnot: Den här artikeln uppdaterades under onsdagskvällen för att inkludera kommentarer från Lias Andersson.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load