Victor Ejdsell. Foto: Mattias Landström

Chicagos förhoppning om Victor Ejdsell: ”Ett gott tecken”

Victor Ejdsell har fått chansen i NHL. Men om den förre HV-stjärnan ska stanna i världens bästa hockeyliga finns det en detalj han måste förbättra.

Victor Ejdsell åkte över till USA och Chicago Blackhawks organisation efter att HV71 åkt ur SM-slutspelet. Efter bara två matcher med Rockford IceHogs i AHL kallades centern upp till NHL för att testas under säsongsslutet.

Efter tre matcher och ett poäng har Ejdsell börjat hitta rätt i sin nya omgivning. Men 22-åringen vet redan nu vad han behöver jobba på för att på allvar slå sig in i världens bästa hockeyliga nästa säsong.

– Min skridskoåkning har alltid varit det jag behövt jobba på. Men det är ännu viktigare här. På de stora rinkarna vill du vara stark på pucken och behålla den till du får en chans. Här måste du ta snabba beslut, gå på kasse och skjuta hela tiden. Jag behöver anpassa mig, säger Ejdsell till Chicago Sun-Times.

Blackhawks coach Joel Quenneville är inne på samma spår.

– Det faktum att han vet att snabbhet är en viktig sak och att snabbhet på den här nivån betyder allting är ett gott tecken. Han kommer inte bli lika snabb som Kaner (Patrick Kane). Men alla har olika styrkor. Det här är en sak som kommer att stärka hans karriär om han förbättrar den lite, säger Quenneville till tidningen.

I sin första match spelade Ejdsell tillsammans med Patrick Kane och Brandon Saad. Men i de senaste NHL-bataljerna har han matchas med rookie-spelaren Alex DeBrincat och Dylan Sikura.

Den förstnämnde har positiva saker att säga om sin svenske lagkamrat.

– Han har spelat ganska bra och han är enkel att lira med. Han vet var övriga spelare är (på isen) och han har en riktigt bra blick för spelet, säger DeBrincat.

Här brädar HV-profilen alla andra

-----

No more pages to load