Dylan Reese rehabiliterar sig efter sin knäskada. Här i samtal med News Adam Jönsson i februari. Foto: Mattias Landström

Då väntas HV-backens framtidsbesked – efter svåra skadan

Dylan Reese vill stanna i HV71. Men hans allvarliga knäskada har försvårat situationen. Nu kommer uppgifter om när 33-åringens hockeyframtid kan komma att avgöras.

Det hade bara gått någon dag efter förlusten mot Linköping i åttondelsfinalen av SM-slutspelet som HV71:s back Dylan Reese lyfte luren för att svara på News frågor om framtiden. Beskedet: backen ville stanna i klubben.

Min fru och jag trivs här. Det har varit en tuff säsong för laget och för mig. Men vi har gjort (Jönköping) till vårt hem och trivts bra under vår tid här, sade Reese till News då.

Kort senare meddelade HV71 att nio spelare lämnade klubben. Reese var inte med på den listan trots utgående kontrakt.

– När det gäller övriga spelare som inte har kontrakt har vi en fortsatt dialog med dem om deras eventuella fortsättning i föreningen, sade HV71:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.

Men en allvarlig knäskada under säsongsslutet har gjort situationen oviss för såväl HV71 som den 33-årige amerikanen.

I nuläget förs inga konkreta kontraktsdiskussioner även om parterna har en dialog.

Han är hemma i USA igen. Vi kommer väl att fortsätta hålla kontakten. Men det är på tok för tidigt att göra några bedömningar, säger Hult till News.

– Han kommer att fortsätta sin rehab. Det är säkert tidigast i juni eller juli som Dylan kan få reda på hur bra knäet kommer att bli.

HV71 har fortfarande två platser att fylla på backsidan. Reese är inte avskriven trots den svåra skadan.

– Däremot så kan vi inte ge oss in i någonting, varken vi eller Dylan. Det handlar först och främst om att han ska bli frisk i sitt knä innan vi kan göra någonting. Det är där vi är, säger Hult.

I artikeln nedan ser du hela HV71:s truppläge just nu.

LISTA: HV71:s förvandling – så ser nya truppen ut

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load