Max Wärn saknas under HV71:s försäsongsträning. Foto: Mattias Landström

Därför saknas Max Wärn under HV71:s försäsongsträning

HV71 ryktas vilja dumpa Max Wärn. Och den finske forwarden tränar just nu inte med klubben. Men det finns en anledning till varför.

Det var i början av april som Aftonbladet rapporterade att HV71 uppgavs vilja bryta avtalet med Max Wärn trots ett år kvar på kontraktet.

Enligt tidningens källor var klubben inte nöjda med vad 29-åringen hade presterat under sin debutsäsong. HV uppgavs också jobba på att hitta en ekonomisk lösning för att kunna avsluta avtalet och plocka in en annan spelare på Wärns position.

I samma veva kunde News avslöja att Wärn själv sedan en tid tillbaka undersökt andra alternativ.

När HV71 nu har inlett försäsongsträningen saknas Wärn. Forwarden är kvar i Finland.

– Han fick sitt tredje barn i månadsskiftet april/maj. Då ska man få vara hemma. Han kommer vara kvar i Finland ett tag till. Det finns förstås en trygghet för Max och hans familj att få vara hemma i Finland, säger HV71:s sportchef Johan Hult.

Frånvaron från försäsongsträningen ska alltså inte innebära att forwarden är på väg bort från klubben, enligt Hult.

– Max har avtal. Det är inga konstigheter, säger Hult.

– Han tränar på och skickar in sina testresultat och har kontakt med fystränaren Jonas Sandstedt. Det kan bli så som med alla importer under åren, de tränar oftast hemma. Så det är inget konstigt. Det kan bli så att Max kommer hit och träffar de nya killarna. Men vi har inte bokat in någonting.

I artikeln nedan ser du hela HV71:s truppläge just nu.

LISTA: HV71:s förvandling – så ser nya truppen ut

-----

No more pages to load