David Ullström är tillbaka. Foto: Mattias Landström

David Ullström gör comeback – efter otäcka smällen

HV71 har fått ett glatt besked inför mötet mot Frölunda. David Ullström är tillbaka efter sin hjärnskakning.

Ett mörkt rum utan ljud och ljus. Det har varit David Ullströms kur för att snabbt kunna komma tillbaka i spel för sitt HV71 efter sin hjärnskakning.

– Jag hade en hjärnskakning i USA för sex eller sju år sedan. Då gick jag på för tidigt. Det var svårt att fastställa om det ens var en hjärnskakning men jag ville göra det noga med hjärnvila. Då gör man absolut ingenting. Efter det har det känts jättebra, säger Ullström.

Det var i matchen mot Rögle i slutet på december som HV-centern skallade ihop med en hemmaspelare. Smällen tog illa och Ullström tvingades avbryta matchen redan i den första perioden.

Direkt efter matchen kom beskedet att det rörde sig om en mindre hjärnskakning.

– Det är en sak som händer 10–15 gånger varje säsong. Det är en mindre grej men det tog illa. Jag täcker pucken och blir lite sårbar. När han går efter pucken skallar vi ihop. Det är svårt att säga varför just den smällen tog så illa, säger Ullström.

Men efter att ha missat två matcher är HV:s nummer 29 nu tillbaka i spel. På onsdagens träning körde han för fullt. Det innebär att han är redo för spel när HV71 på torsdagskvällen tar emot rivalen Frölunda.

– Det känns helt okej. Jag har vilat ganska mycket så förhoppningsvis får man ta med sig vilan och pigga och fräscha ben, säger Ullström.

HV71 har vunnit båda matcherna mot göteborgarna den här säsongen. I den senaste matchen vände Jönköpingslaget underläge 2–3 till seger 5–4 i Kinnarps arena.

– Förra matchen var det ett galet tryck. Förhoppningsvis kan vi få det stödet i morgon också och bjuda på en riktigt rolig match, säger Ullström.

Däremot kommer lagets två JVM-spelare David Gustafsson och Erik Brännström vila (News kommer publicera en intervju med Brännström under eftermiddagen). Sedan tidigare står det också klart att Linus Söderström, Sebastian Wännström och de två långtidsskadade Alexander Ytterell och Kristofer Berglund inte kommer till spel.

Här krossar Andreas Borgman motståndaren – se tunga smällen

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load