Lawrence Pilut t.v och Fredrik Pettersson-Wentzel var två lirare som såg till att HV71:s fans fick en tidig julklapp efter vinsten mot Mora. Arkivbilder.

De såg till att HV71 får julefrid

Det vilar ett tungt ansvar på Fredrik Pettersson-Wentzel i HV-målet.

Linus Söderström är borta flera månader på grund av en skada och operation och PW är given förstemålvakt.

På torsdagen var han en av dem som såg till att HV-fansen fick en tidig julklapp. PW gjorde en riktigt bra match då HV71 vann med 4–2 borta mot Mora.

– Det känns som att vi hade bussben eller hotellben i den första perioden. I den andra tar vi över och fortsätter göra det bra i den tredje, säger Fredrik Pettersson-Wentzel till C More.

HV-målvakten svarade för en rad fina räddningar, ändå var han inte helt nöjd. Framförallt det som betydde 1–1 för Mora av Michael Haga i Mora i den andra perioden.Han sköt från dövinkel.

– Vad ska han skjuta där för? Så onödigt… Jag är nöjd med vissa bitar, var bra när det behövdes, men de två målen skulle jag haft, säger PW till C More.

Han menade att det var gott för HV71 att det blev en vinst inför juluppehållet.

– Allt känns skönt inför ett uppehåll. Inför förra uppehållet i samband med Channel One Cup förlorade vi mot Rögle och då mådde man dåligt i en vecka.

För PW väntar en jul i Uppsala med familj och vänner och den blir god efter vinsten.

En annan lirare i HV som går till juluppehåll med ett stort självförtroende är backen, Lawrence Pilut. Ett mål, det viktiga 2–1 i powerplay i spel fem mot tre, och en assistpoäng betyder att Pilut nu ryckt i HV71:s poängliga. Han har totalt 17 poäng.

– Mitt skott var en riktig muffins, säger Lawrence Pilut om sitt 2–1-mål  till C More.

Det var ett riktigt fladderskott som gick in bakom Christian Engstrand i Moras mål. Sidledsförflyttningen mellan HV-backen och Martin Thörnberg som föregick målet verkade vara inövad.

– Jag och Thörna har pratat om att göra så där och det gick hem, säger Lawrence Pilut till C More.

Han gör det efter en match som både han, PW och de andra HV-lirarna jublade åt ordentligt efteråt. Nu blir det julefrid i HV71.

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load