William Karlsson. Foto: Wikipedia

Detaljerna bakom William Karlssons NHL-succé

Den förre HV71-stjärnan William Karlsson fortsätter ösa in mål för sitt Vegas Golden Knights i NHL. I en intervju med hockeysverige.se berättar han om detaljerna bakom succésäsongen.

De var på förhand uträknade. Det nya NHL-laget Vegas Golden Knights skulle inte ha någon som helst chans att nå slutspel i världens bästa liga. Men när säsongen börjar gå mot slutspel ligger expansionsgänget från Nevada på första plats i tabellen.

En av lagets succémän har varit den tidigare HV71-stjärnan William Karlsson som valdes av Vegas i sommarens expansionsdraft.

Inför den här säsongen hade Karlsson som bäst gjort 25 poäng under en NHL-säsong. På 59 matcher den här säsongen har centern skickat in 31 mål och sammanlagt 52 poäng. En rejäl kross av det egna rekordet med andra ord.

I en intervju med hockeysverige.se berättar nu Karlsson om detaljerna bakom supersäsongen. Det handlar bland annat om extra träning under sommaren.

– Ja, det har jag gjort. Jag har tränat mer än föregående sommar i alla fall. Dribblat en del också, men mycket handlar som sagt om att spela med bra killar, säger Karlsson till sajten.

Men det finns även en ytterligare och mer teknisk detalj som gett resultat.

– Jag har även kapat klubban en decimeter och fixat lite mer vinkel. Det ger lite bättre tillslag och mer kontroll, säger Karlsson.

Som om inte poängproduktionen vore nog så leder dessutom Karlsson plus/minus-statistiken i hela NHL med +35. Centern har gjort hela 42 av sina 51 poäng i spel fem-mot-fem, skriver hockeysverige.se.

Karlsson är inne på det sista året på ett kontrakt värt en miljon dollar om året.

HV-stjärnan tillbaka i träning efter mystiska skadan

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load