Lawrence Pilut skickas hem från VM. Foto: Mattias Landström

HV-stjärnan skickas hem från VM

Tre Kronor har fått fyra NHL-förstärkningar till sin VM-trupp. Då skickas bland annat HV-backen Lawrence Pilut hem från Danmark.

Lawrence Pilut har sedan säsongen tagit slut i HV71 deltagit i flera landslagsturneringar med Tre Kronor. HV-backen – som ryktas vara klar för Buffalo – blev också uttagen till VM i Danmark.

Men det blev ingen debut i världsmästerskapet för SHL:s bästa back den gångna säsongen. Redan inför premiären stod det klart att Pilut var en av spelarna som inte registrerats för spel då Tre Kronor höll flera platser öppna för NHL-spelare. Pilut och övriga icke-registrerade spelare stannade kvar och deltog under Tre Kronors träningspass.

Och när nu Patric Hörnqvist, Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm valt att ansluta från Nordamerika står det nu helt klart att Pilut skickas hem från turneringen. Även HV:s guldhjälte Adam Almquist, Carl Klingberg och John Norman lämnar truppen.

– Det är det här som är baksidan med det vi håller på med, när de har varit med från start och verkligen gjort det bra och kommit till varje träning och visat att de vill in i laget och hållit uppe nivån på träningarna och tävlat om att få komma in och när det roliga ska börja sista veckan på VM så får man åka hem, säger den assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv till hockeynews.se.

– Det är ett besked man inte vill ge, men tyvärr ser det ut så här. Vi har ett visst antal platser. De vet om det. När den här typen av spelare kommer är det alltid lättare för dem att godta beskedet. Självklart är alla tävlingsmänniskor och vill vara kvar så länge som möjligt och spela VM.

I ett klipp på Sportbladet syns det hur Pilut hoppar in i den bil som precis anlänt med Hörnqvist.

– En kommer och en åker, säger Hörnqvist i klippet.

Krönikören: Så ska HV71 lösa tuffa uppgiften

-----

No more pages to load