HV71 firar seger mot Linköping. På bilden Fredrik-Pettersson-Wentzel (53), David Gustafsson (27) och Marc Zanetti (51). Foto: Mattias Landström

Efter nya skadan – så ställer HV71 upp mot Linköping

HV71 tar emot Linköping i den första åttondelsfinalen på måndagskvällen. Nu har kvällens lag offentliggjorts.

Nej, det blev ingen direktplats till kvartsfinal för HV71. Laget får i stället ta sig an rivalen Linköping i ett bäst av tre-möte för att bli bland SHL:s åtta bästa lag.

På måndagskvällen gör lagen upp i det första mötet i Kinnarps arena. Som News tidigare rapporterat om får HV71 tillbaka Kevin Stenlund i spel. Centern lämnade isen mot Djurgården och var sedan inte med mot Färjestad i helgen. Enligt uppgifter till News ska det röra sig om en axelskada.

Målvakten Linus Söderström saknas efter att ha åkt på en skada efter att bara två matcher mellan stolparna sedan han kom tillbaka från sin bukoperation och rehabilitering av en häl.

– Det stämmer att Linus inte kan spela. I övrigt vill jag inte kommentera skadan, sade Andreas Frostemark, HV71:s sjukgymnast, till News under söndagen.

Felix Sandström vaktar kassen. Fredrik Pettersson-Wentzel är backup.

HV71 förlorade den sista grundseriematchen mot Färjestad på straffar. Men laget håller fast vid vissa formationer från den matchen. Den nygamla kedjan med Martin Thörnberg, Mattias Tedenby och David Ullström får förnyat förtroende.

Du ser hela HV71:s lag nedan.

Guldforwarden lämnar HV71 – “Jag åker över”

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load