Pierre Engvall. Foto: Mattias Landström

Experten vill se HV-stjärnan i Nordamerika – efter starka comebacken

I höstas dömde han ut HV-spelaren Pierre Engvalls chanser att nå NHL. Men efter forwardens starka comeback är experten Scott Wheeler på sajten The Athletic inte längre lika säker.

Det var i början av säsongen som Pierre Engvall tvingades till en lång vila efter en nyckelbensfraktur i mötet med Mora. Och efter smällen bedömdes HV-forwardens chanser att nå ett NHL-kontrakt med Toronto Maple Leafs – som draftade Engvall 2014 – vara små.

Experten Scott Wheeler på sajten The Athletic rankade Engvall på plats 18 av 31 spelare när han i höstas gick igenom NHL-klubbens talanger under 22 år.

”Jag gillade verkligen Engvalls spel under början av säsongen. Han var fenomenal i Hockeyallsvenskans kvalspel förra året”, skrev Wheeler då.

”Han är en stor kille med skills och hans skridskoåkning började bli bättre men det är en tung smäll.”

Men Engvall har kommit tillbaka. Comebacken gjordes på annandagen.

Jag rös faktiskt. Det var magiskt att vara tillbaka. Man glömmer nästan bort vilken känsla det är att glida ut inför publiken, sade Engvall till News då.

Forwarden har sedan dess varit bofast i HV71:s laguppställning.

I hemmamatchen mot Mora för omkring en vecka sedan fick Engvall också gruvlig revansch efter höstens tunga match när han gjorde ett mål och två assist i 5–0-segern.

Och nu verkar Wheeler tro att det finns en viss chans för Engvall att spela till sig ett kontrakt med Maple Leafs.

För när experten på nytt rankar Toronto-talangerna under 22 år har Engvall klivit upp till trettonde plats.

”Han kommer kanske fortfarande inte få ett avtal och inte heller en chans att bevisa sig i (Toronto) Marlies (Torontos farmarlag) men faktumet att han är tillbaka och dessutom spelar bra är stort”, skriver Wheeler på The Athletic (betalvägg).

”Jag skulle vara nyfiken på att se vad han kan göra i Marlies.”

Torontos rättigheter till Engvall går ut i sommar. Klubben måste skriva ett rookieavtal med HV-spelaren innan dess. Annars blir han en så kallad free agent och kan skriva på för en annan NHL-organisation.

I början av december besökte Torontos ansvarige för spelarutveckling, Scott Pellerin, Engvall i Jönköping.

– Vi snackade lite och han kollade läget. Det var inte så mycket att säga. Jag har ju varit skadad, sade Engvall till News efter annandagscomebacken.

– Det är väl upp till mig lite hur jag [presterar] resten av säsongen. Gör jag det bra blir chansen större. Gör jag det sämre blir chansen sämre. Men jag kommer göra allting för att sajna NHL-kontrakt. Det är så klart målet att få spela i NHL.

Expertens dom: HV-forwarden får inte NHL-kontrakt – efter skadan

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load