Filip Sandberg och Jacob Moverare har fått en bra säsongen. Foto: Mattias Landström/Carl-Cedric Persson

Förre HV-talangens superstart – i Nordamerika

Proffskollen är tillbaka. Varje vecka gör JKPG News en sammanställning av några av de tidigare HV-spelare som nu lirar hockey utomlands. Den här veckan sticker en talangfull back och en viss bumbibjörn ut lite extra.

Statistiken står för spelade matcher (mål/assist).

NHL

Jesper Fast – New York Rangers: 0 (0/0)

Fast är ännu inte tillbaka efter den operation han genomgick under sommaren.

Niklas Hjalmarsson – Arizona Coyotes: 2 (0/0)

Hjalmarsson har kommit igång efter sommarens trejd från Chicago till Arizona. Det har ännu inte blivit några poäng för backkuggen. Men i sitt nya lag har 30-åringen redan hunnit belönas med ett A på bröstet.

Andreas Borgman – Toronto Maple Leafs: 1 (0/1)

Snacka om succédebut för Andreas Borgman. Den 22-årige backen tog plats i Torontos premiärlag mot Winnipeg. Där svarade Borgman för en assist i 7–2-segern. När Toronto fortsatte på det vinnande spåret ett par dagar senare lämnades emellertid Borgman utanför matchtruppen.

Läs också: HV-hjälten tokhyllas efter NHL-debuten

William Karlsson – Vegas Golden Knights: 2 (0/0)

William Karlsson lämnade Columbus Blue Jackets för nystartade Vegas Golden Knights i sommarens expansionsdraft. Och centerns nya lag har börjat starkt med två raka segrar. Karlsson har inte noterats för några poäng.

Oscar Fantenberg – Los Angeles Kings: 2 (0/0)

Oscar Fantenberg lämnade KHL för spel i NHL inför årets säsong. Och backen har lyckats bra. Kings har spelat två matcher och vunnit båda. Fantenberg har varit ombytt i båda matcherna.

Kevin Fiala – Nashville Predators: 1 (0/0)

Kevin Fiala har gjort en snabb resa tillbaka efter sin tuffa skada i vårens Stanley Cup-slutspel. Forwarden förväntades missa säsongsinledningen men har redan nu gjort en match för fjolårsfinalisten Nashville.

AHL

Niklas Hansson – Texas Stars: 2 (0/0)

Niklas Hansson får vänta på NHL-debuten. Backen verkar med största sannolikhet spela stora delar av säsongen i AHL för Dallas farmarlag Texas Stars.

Filip Sandberg – San Jose Barracuda: 1 (0/1)

Guldhjälten gjorde bra ifrån sig under stora delar av San Jose Sharks försäsongsläger men nådde inte hela vägen till en NHL-plats. Men kanske blir Sandberg en spelare att hålla koll på i farmarligan AHL. Forwarden, som var en tredjedel av den så kallade bumbibjörnskedjan i HV71 förra säsongen, klev nämligen fram och gjorde en assist i San Jose Barracudas premiärseger med 6–4 mot Stockton Heat.

Läs också: HV71:s guldhjälte skickas till farmarligan

Emil Johansson – Providence Bruins: 0 (0/0)

Emil Johansson har inte noterats för några matcher för Boston Bruins farmarlag Providence Bruins.

KHL

Simon Önerud – Sibir Novosibirsk: 2 (1/0)

Simon Önerud byttes i förra veckan bort från Sotji till Sibir för ekonomisk kompensation. Och Önerud har levererat direkt. Ett mål har det blivit för forwarden på sina första två matcher. Önerud har sedan tidigare noterats för fyra (3+1) poäng på 12 matcher för Sotji.

Läs också: Ullströms hälsning till Önerud – efter chocktrejden

André Petersson – Avangard Omsk: 18 (5/7)

Har fått en flygande start i sin nya klubb. Precis som i Sotji förra året producerar HV-favoriten en rad poäng. Hittills har det blivit tolv stycken på 18 matcher.

OHL (Ontario Hockey League)

Jacob Moverare – Mississauga Steelheads: 5 (0/3)

Har fått ett A på bröstet den här säsongen. Och Moverare har levererat direkt. Tre assist på de fem inledande matcherna har det blivit för den JVM-aktuelle 19-åringen.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load