Linus Söderström. Foto: Mattias Landström

Första bilderna: Stjärnan tillbaka i HV71

Linus Söderström är tillbaka i HV71. På torsdagen gör målvakten sin första träning med laget efter operationen i USA.

News kunde redan i början på förra veckan berätta att Linus Söderström skulle komma tillbaka till HV71 i slutet på vecka 8. På torsdagen var målvakten tillbaka i Kinnarps arena.

HV71 har via sitt twitterkonto dokumenterat burväktarens första timmar i omklädningsrummet.

Det var i mitten på december som HV71 meddelade att Söderström behövde opereras på grund av en bukskada. Målvakten flög under julhelgen över till USA för operation och rehabilitering hos sin NHL-klubb New York Islanders där han varit sedan dess.

Den regerande mästaren har nu fyra målvakter under kontrakt sedan Felix Sandström värvades in från Brynäs några dagar innan övergångsfönstret stängdes förra veckan.

News kunde kort därpå avslöja att den talangfulle Adam Åhman dubbelregistrerats och finns tillgänglig för spel även med Oskarshamn i Hockeyallsvenskan.

– Oskarshamn har två målvakter. Men vi sätter upp honom där som en säkerhet. Han ska vara kvar hos oss men kan finnas tillgänglig om Oskarshamn behöver en målvakt under säsongsslutet, sade HV71:s sportchef Johan Hult till News då.

Till nästa säsong har just nu HV71 endast Sandström och Åhman under kontrakt. Avtalen med Söderström och Fredrik Pettersson-Wentzel löper ut i vår.

AVSLÖJAR: HV71:s plan för succémannen

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load