Sebastian Wännström är tillbaka för HV71. Foto: Mattias Landström

Forwardsstjärnan saknas i HV71:s dunderrysare

HV71 måste ta tre poäng borta mot Ocelari Trinec på tisdagskvällen. Då får laget klara sig utan stjärnan Sebastian Wännström.

Sebastian Wännström, 26, har varit ett av utropstecknen i årets upplaga av HV71. Inte nog med att forwarden gjort tre mål på sju matcher. Han har även hunnit med att göra två assist och ligger därmed tvåa i den interna poängligan.

Men när HV åkte på en 3–5-förlust borta mot Mora i lördags fanns forwarden inte med i laget. Och när Jönköpingslaget nu laddar för ödesmatchen mot Ocelari Trinec i CHL på tisdagskvällen står det klart att Wännström även kommer missa den här matchen.

– Han är inte aktuell för morgondagen sedan får vi se hur veckan löper, säger HV-tränaren Johan Lindbom.

Enligt Jnytt rör det sig om en skada på en mjukdel.

Även Pierre Engvall saknas på grund av den nyckelbensskada han ådrog sig i matchen mot Mora i lördags. Kevin Stenlund och Christoffer Persson är fortfarande inte aktuella för spel.

Isac Brännström har kallats hem från sitt lån hos Tingsryd för att fylla upp en av luckorna i truppen.

HV71 flyger till Tjeckien på tisdagsmorgonen och hem direkt efter matchen. Jönköpingslaget måste vinna under ordinarie matchtid för att ta sig vidare till åttondelsfinal. Vid seger och tre poäng kliver laget förbi just Trinec på andraplatsen.

– Gör vi en bra prestation vet vi att vi har en bra chans och kan gå vidare. Vi vill ha ett aggressivare spel än vad vi hade i de två senaste matcherna. Där tyckte vi att vi var passiva och inte kom med den fart vi önskar, säger Lindbom.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Tabelläget i CHL

Adler Mannheim – 12 poäng (4w, 1L)
Ocelari Trinec – 10 poäng (3w, 1L, 1OTL)
HV71 – 8 poäng (2w, 1OTW, 2L)
Esbjerg – 0 poäng (5L)

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load