Rasmus Dahlin (i gallerhjälmen) finns tillgänglig för spel mot HV71. Foto: Mattias Landström

Frölundas glädjebesked – inför mötet med HV71

Frölunda har fått ett positivt besked inför mötet med HV71. Den 17-årige supertalangen Rasmus Dahlin är tillgänglig för spel.

Det var under onsdagen som Sport-Expressen rapporterade att Frölundas Rasmus Dahlin, 17, skulle kunna komma att missa matchen mot HV71.

Anledningen var att backens utrustning inte kommit fram till Göteborg efter JVM-turneringen i Buffalo. Dahlin kunde inte låna utrustning då han kräver specialgjorda skridskor på grund av ovanliga knölar på fötterna.

Men på torsdagen kommer Frölunda med beskedet att Dahlins utrustning har kommit fram. Supertalangen, som väntas gå som nummer ett i sommarens NHL-draft, är därmed tillgänglig för spel mot HV71.

Däremot står det sedan tidigare klart att den förre HV-spelaren Lias Andersson inte kommer till spel. Han rehabar den axelskada han ådrog sig under JVM.

Inte heller HV71:s JVM-back Erik Brännström kommer spela matchen. News kunde under onsdagen berätta att Jönköpingslaget väljer att ställa över 18-åringen då han är lite sliten efter turneringen i USA.

HV71:s beslut: Därför vilar JVM-duon mot rivalen

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load