Dylan Reese. Foto: Mattias Landström

Guldbackens framtid delar HV-fansen

HV71 har fortfarande en backplats att fylla. Ska den fyllas av guldhjälten Dylan Reese? Hos HV-fansen råder delade meningar.

För ett par veckor sedan kunde News berätta att det inte förs några konkreta kontraktsdiskussioner mellan HV71 och backen Dylan Reese.

Amerikanen avslutade förra säsongen på läktaren efter en tuff knäskada. Nu är han hemma i USA och rehabiliterar sig. Ett beslut om framtiden väntas först komma någon gång under juni eller juli.

– Vi kommer väl att fortsätta hålla kontakten. Men det är på tok för tidigt att göra några bedömningar, sade sportchefen Johan Hult till News i mitten på maj.

Men inför den kommande säsongen har HV71 fortfarande en plats att fylla på backsidan. Sportchefen Hult har redan plockat tillbaka guldhjältarna Christoffer Törngren (forward), Simon Önerud (forward) och Mikko Lehtonen (back).

Nu höjs röster för att HV även ska plocka tillbaka guldbacken Reese från 2017. Men andra säger nej. I en av de största HV-grupperna på Facebook har en lång tråd delat fansen.

”Hult får göra sitt jobb nu och slänga upp ett tvåårskontrakt 👍😊”, skriver en supporter och får medhåll från flera andra. 

”Ja absolut

”Välkommen till hv. Vill att han kommer tillbaka”

Men en hel del supportrar ställer sig frågande till Reese skadehistorik som inneburit att han missat en hel del matcher under sina två år i Jönköpingsklubben.

”Dom får sluta kontraktera skadebenägna spelare.”

”Hög lägstanivå, men skadebenägen, så nej tyvärr.”

”Nej tack för mycket skadad.”

En tredje falang av fansen vill se en ”bättre” spelare på den sista backpositionen.

”HV få satsa på bättre spelare än Dylan.”

”Det behövs en ruggig PPback i HV och Reese är väl inte det riktigt. Defensiva backar finns det gott om redan😊”

”Nej det finns bättre backar att satsa på tycker jag.”

Flera backar på marknaden

Det finns i skrivande stund flera backar som kopplats till HV71 på marknaden. Marc-André Gragnanis kontrakt med Dynamo Minsk har löpt ut. HV jagade backen redan 2015 men fick då ge sig i kampen om kanadensarens signatur när NHL-klubben New Jersey Devils erbjöd honom ett kontrakt.

Även Tim Erixon har kopplats ihop med HV71. Sportchefen Johan Hult berättade i en intervju med hockeynews.se tidigare under våren att klubben jagat AHL-backen tidigare.

– Jag tycker att Tim är en fantastiskt duktig back, men vi har jagat honom tidigare och då har han valt att vara kvar i AHL så det återstår att se vad han tar för beslut. Många av de här killarna vill vänta in så länge som möjligt för att se var det landar, sade Hult då.

Stefan Elliott har ännu inte skrivit på för någon klubb inför kommande säsong. News kunde kort efter HV71:s säsongsslut berätta att backens framfart i SHL har gjort att han tilldragit sig NHL-intresse.

– Han blir en unrestricted free agent i sommar. Det gör att han blir tillgänglig för en större marknad i NHL. Han vill av förklarliga skäl se vad som händer där borta, sade Hult till News då.

LISTA: Så bygger HV71 om – nya truppen efter floppåret

-----

No more pages to load