Lias Andersson. Foto: Mattias Landström

Guldhjältens stora omställning – efter övergången till rivalen

Lias Andersson har bytt HV71 mot Frölunda. Och träningsmässigt har det varit en stor omställning för guldhjälten.

Det blev ingen rolig torsdagskväll för Lias Andersson. HV71:s guldhjälte, som inför säsongen bytte Jönköping mot Göteborg, var med på isen när hans Frölunda slogs tillbaka med 3–1 av de regerande mästarna.

En omställning för centern som om matchen spelats förra säsongen hade suttit och firat i bortalagets omklädningsrum i Scandinavium.

– Jag visste exakt vad de sa i omklädningsrummet innan, jag vet själv vad vi sa när vi skulle möta Frölunda när jag spelade där. Men de lyckades med sin gameplan, det fick få oss att gå i fällan, säger Andersson till Expressen/GT.

Men torsdagens förlust är inte den enda omställningen som den nu 19-årige Andersson gått igenom den här sommaren.

Läs också: Guldhjälten om känsliga övergången – ’’Fick lite skit’’

Centern märker en tydlig skillnad i sättet som Frölunda och HV71 tränar inför matcherna i SHL.

– Ärligt talat är jag inte van vid att träna så här hårt som vi gör i Frölunda, men jag börjar komma in i det mer och mer, säger Andersson till Expressen/GT.

– Vi kör så hård fys och tuffa ispass som jag kanske inte riktigt är van vid. Jag känner inte riktigt att jag har trycket i benen men det kommer väl allt eftersom.

Andersson återvände nyligen till SHL efter ha varit nära att slå sig in i New York Rangers NHL-trupp. I stället för spel i farmarligan AHL blev det alltså en utlåning till Frölunda.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load