(28) Anton Bengtsson, HV71 och (40) Ken Andre Olimb, Linköping HC, Linköping HC - HV71 Foto: Mattias Landström

Här brädar HV-profilen alla andra

Anton Bengtsson är inte den som står för flest poäng i HV71. Men det finns en detalj där centern brädar sina lagkamrater.

– Jag visste inte att jag ledde den ligan, säger Bengtsson till News.

Han är inte den som skjuter mest, nätar flest gånger eller spelar fram till flest mål.

Men när HV71 nu laddar upp inför kommande säsong finns det en detalj där Anton Bengtsson brädar övriga lagkamrater. Han tacklas nämligen mest av alla HV-spelare.

– Jag visste inte att jag ledde den ligan, säger Bengtsson till News.

– Jag vill sprida energi till laget. Det är lite av mitt spel att spela fysiskt. Det är naturligt.

Bengtsson delade ut 58 tacklingar förra säsongen, enligt statistiken. Det var nio flera än forwardskollegan Max Wärn och 13 fler jämfört med Martin Thörnberg.

– Som sagt, det tillhör mitt spel. Det kommer fortsätta vara så, säger Bengtsson.

Hur är en bra tackling?

Det är tajming. Framför allt när det är så skärpt med tacklingarna när det har varit huvudtacklingar och så. Det gäller att vara noga när man går in i situationerna med att man inte har för mycket fart och höga armar.

Centern går den 9 april in på sin sjätte fulla a-lagssäsong med HV71. 24-åringen har därmed varit bofast i en trupp som mer eller mindre förändrats varje säsong.

Så sent som någon vecka efter uttåget meddelade klubben att nio spelare lämnar Jönköpingslaget.

– Jag tycker ändå vi har ganska många som varit med på resan nu och tror vi kommer ha ett bra lag nästa säsong. Det känns som vi nu när vi får lång försäsong med stora delar av laget tror jag vi kommer sluta samman till en bra grupp, säger Bengtsson.

HV-profilen har de senaste veckorna kunnat njuta av att ha träningsledigt. Men det råder ingen tvekan om att Bengtsson hellre spelat hockey den här våren.

– Det har varit frustrerande att sluta spela så tidigt. Vi har alltid gått till kvartsfinal till de säsongerna jag har varit med. Så det är lite annorlunda, säger Bengtsson.

– Men nu har man släppt det. Nu är man mer laddad på att köra i gång.

Avslöjar samtalet mitt i guldfirandet: ”Jätteoväntat”

-----

No more pages to load