Här går engelsmannen Ryans dröm i uppfyllelse – i Jönköping

Ryan Bagnall har väntat. Men nu har engelsmannen äntligen fått se sin första HV-match i Kinnarps arena. News hängde på 24-åringen under matchen mot Brynäs.

Ryan Bagnall blickade ut över isen i Kinnarps arena.

Den 24-årige engelsmannen hade anlänt. Matchen mot Brynäs lördagen 10 februari blev Bagnalls första på plats i Jönköping. Och valet av match var på många sätt lysande. HV-profilen Esa Keskinen hyllades i den fullsatta arenan inför matchen. Dessutom betydde själva matchen otroligt mycket för två lag på jakt efter en topp-6-placering i SHL-tabellen.

Brynäs vann mötet med 3–1.

– Det var en tuff match. Vi spelade tillräckligt bra för att vinna. Men ibland är det svårt när man inte får domsluten med sig i vissa situationer, säger Bagnall.

Ryan Bagnall, Esa Keskinen Night, HV71 – Brynäs IF Foto: Mattias Landström
Ryan Bagnall, Esa Keskinen Night, HV71 – Brynäs IF Foto: Mattias Landström

Bagnall hade väntat på matchen sedan han först såg HV71 i Champions Hockey League mot Sheffield Steelers 2016.

News hade kontakt med Doncaster-bon redan i september förra året. Då berättade han om hur han blev kär i laget från Jönköping efter matchen i Sheffield.

När matchen var slut och HV-spelarna åkte av isen ställde jag mig upp och applåderade dem. När de åkte förbi mig tittade de upp, log och klappade tillbaka. Sedan dess har jag blivit förälskad i allt som rör HV och jag kommer aldrig glömma den kvällen, sade Bagnall.

Inför matchen fick Bagnall en signerad matchtröja. Och efter slutsignalen fick han följa med representanter från North Bank Supporters ut på isen och dela ut priset till matchens lirare.

Som om inte det vore nog avslutades eftermiddagen med ett möte med Mattias Tedenby, en av Bagnalls favoritspelare i HV71.

– Det var häftigt att träffa Tedenby. Han hälsade på oss och sade att det var grymt att vi hade kommit från England. Han var tacksam för vårt stöd, säger Bagnall.

Ingenjören kom till Jönköping på fredagen och fick då en rundtur i Kinnarps arena.

– Arenan är fantastisk. Den är väldigt stor. Det är förmodligen den finaste arenan jag har varit i, säger Bangall.

Hur skiljer den sig från den i Sheffield?

– Den har läktare på alla fyra sidor. Stolarna är finare. Du kan gå runt i arenan och bara tänka på hockey. I Sheffield blir det mycket mer att du tänker på musik och andra evenemang, säger Bagnall.

Men resan till Kinnarps arena och Jönköping handlade inte bara om hockey.

– Jag har sett fram emot att komma hit och träffa alla fans. Och äta köttbullar. Det har jag redan gjort två gånger, säger Bagnall.

Ryan Bagnall, Esa Keskinen Night, HV71 – Brynäs IF Foto: Mattias Landström

Strandberg: Viktiga ingrediensen som saknas i årets HV71

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load