Här hyllas en av HV71:s största profiler genom tiderna

Han var en av de stora guldmakarna när HV71 tog sitt första guld 1995. Idag är det Esa Keskinen Night när HV71 möter Brynäs i Kinnarps Arena.

Och nyss jublade hela arenan när Keskinen kom in på isen för att ta emot hyllningarna. Detta bland annat genom ett tifo i finska färger och en stående ovation från hela Kinnarps Arena där ”Esa Keskinen” dånade i hela hallen.

– Jag är jätteglad över att vara här för  jag har fina minnen från tiden i HV71, säger Esa Keskinen, som hunnit bli 53 år.

Innan matchen hade Esa Keskinen mycket att göra. Han fick skriva autografer, bland annat på en klubba som han själv hade i mitten av 90-talet. Givetvis var också supporterikonen, Kaspari Barota, på plats och kramade om sin idol.

Finländaren spelade fem säsonger i HV71 och var en starkt bidragande orsak till föreningens SM-guld 1995. Keskinen spelade 203 matcher i HV71 och noterades för 209 poäng (61+148 poäng). Keskinen blev också världsmästare för Finland 1995

En av lagkompisarna i HV-tröjan var nuvarande tränaren, Johan Lindbom, som gjorde HV71:s segermål i den avgörande SM-finalen mot Brynäs 1995.

– Esa var en ödmjuk kille som hade fötterna på jorden hela tiden. Vi har många minnen och SM-guldet är det stora. Han var en otroligt trevlig, snäll och ödmjuk kille, säger Johan Lindbom.

HV-laget som ska hylla Keskinen

 

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

 

 

 

 

 

-----

No more pages to load