Stefan Elliott pratade med News efter att han tagit plats i Kanadas OS-lag. Foto: Mattias Landström

HV-backens häftiga telefonsamtal: ”En dröm”

HV71:s Stefan Elliott har fått en dröm som går i uppfyllelse. Backen ska spela OS för sitt Kanada.

Det har varit ett par nervösa dagar för Stefan Elliott. Men onsdagen den 10 januari 2018 kommer för alltid vara en speciell dag för den 26-årige kanadensaren. Det var nämligen då som han officiellt fick reda på att han tagits ut i Kanadas OS-trupp.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag kommer ihåg att jag satt och tittade på turneringen när jag var barn och föreställde mig själv spela där. Det är något speciellt, absolut, säger Elliott till News.

HV-backen fick reda på nyheten genom ett telefonsamtal.

– Det var häftigt att få det samtalet. Det var ett par nervösa dagar för att jag visste att beskedet skulle komma någon av de här dagarna. Men det var häftigt och en lättnad att få det samtalet, säger Elliott.

Resten av världen fick reda på Kanadas trupputtagning på torsdagskvällen bara en knapp timme innan Elliott och hans HV71 skulle ta sig an Frölunda (förlust 3–5) hemma i Kinnarps arena.

News pratade då med HV71:s sportchef Johan Hult.

Det är fantastiskt kul. Först och främst för Elliott själv. Men även för klubben att vi har en representant i OS, säger Hult.

Men uttagningen innebär också att HV71 blir en back kort under tre omgångar (OS i Sydkorea pågår 9–25 februari och SHL har uppehåll).

Fast att värva in en ersättare är inte aktuellt.

– Vi har tillgång till nio backar med Jacob Cederholm och Tom Hedberg. Vi känner ingen panik över det. Det rör sig om tre omgångar han kommer missa. Det ska vi kunna hantera, säger Hult.

Jönsson: HV71 manglades av rivalen

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load