Lawrence Pilut firar sitt mål mot Växjö. Foto: Mattias Landström

HV-backens nya succé – inför NHL-scouterna

Lawrence Pilut glänste ännu en gång när HV71 besegrade Växjö med 3–2 på torsdagen. Inför NHL-scouterna på läktaren slog backen till med ett mål och ett assist i HV:s första derbyseger mot rivalen den här säsongen.

NHL-scouten gjorde en anteckning redan innan HV-spelaren åkt ut på isen för att ta emot Växjö i Smålandsderbyt på torsdagskvällen: ”HV71: Lawrence Pilut” stod det att läsa.

Hur svarade HV:s nummer 20?  Med att göra ett mål och en assist. Pilut sköt först 1–2 på ett elegant skott i powerplay. Poänget var hans femte i spelformen på de senaste fyra matcherna. Därefter hann backen också med att servera Mattias Tedenby till det matchavgörande 3–2-målet.

Det blev därmed ännu en bra insats från den 21-årige backen som hela säsongen sagts vara ett namn för ett framtida NHL-kontrakt.

Men efter HV71:s första derbyseger mot Växjö i Kinnarps Arena sedan september 2015 vill succébacken inte prata om framtiden.

– Just nu är mitt fokus här och nu. Helt ärligt lägger jag inte ned så mycket fokus på vad som kommer hända härnäst. Mitt hjärta är här nu. Jag fortsätter jobba här, säger Pilut.

Fast oavsett vad som kommer hända efter den här säsongen så råder det ingen tvekan om att Tingsryds-produkten tagit flera kliv i sin utveckling. Han är bland annat den HV-lirare med mest istid.

– Jag älskar ansvar och jag älskar att man har fått så mycket förtroende av tränaren. Det är en extra bonus, säger Pilut.

– Inför den här säsongen kände jag mig starkare och snabbare. Men jag har några nivåer kvar i mig när det gäller att bli starkare. Men just det här spelet med självförtroende och pondus är det jag vill spela. Att våga hålla i pucken en extra sekund eller våga göra det där extra spelet. Och jag tycker att jag gör det just nu. Det är något jag vill fortsätta utveckla.

Som om inte det vore nog leder backen den interna poängligan. Pilut har svarat för 21 poäng (5+16) på 31 matcher.

Efter derbysegern hyllades backen av tränaren Johan Lindbom.

– Han har varit bra hela tiden. Han visar att han är en av de bättre backarna i SHL. Han gör det storstilat, säger Lindbom.

Jönsson: Wow, jag ryser – vilket superderby

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load