Kevin Stenlund var inblandad i det mesta när HV71 slog Luleå. Foto: Mattias Landström

HV-centerns fullmatade kväll – assistkung och slagskämpe

HV71 besegrade Luleå med 3–2 på tisdagen. Mitt i händelsernas centrum fanns Kevin Stenlund med två assist och ett slagsmål.

Det blev en tuff kamp mellan HV71 och Luleå i Kinnarps Arena på tisdagskvällen. Hemmalaget kopplade greppet efter att Lawrence Pilut gjort 1–0 i den första perioden.

En bit in i den andra kom också 2–0 genom Martin Thörnberg. HV-kaptenen blev elegant framspelad av Kevin Stenlund som vände bort sin försvarare och slog en backhandpassning in till en fri lagkamrat.

– Jag kanske gör det lite snyggare än vad jag behöver göra. Men den var hyfsat lätt. Jag hade koll på var de var och jag hade inte så svårt att hitta honom (Martin Thörnberg), säger Stenlund till News.

Men efter 2–0-målet gick det tyngre för hemmalaget. Luleå kunde både reducera och kvittera innan den andra perioden var slut.

Fast Stenlund och hans lag skulle orka ta sig upp i ledning ännu en gång. I spel 5-mot-4 i den tredje perioden satte Mattias Tedenby det matchavgörande 3–2-målet. Passningspoäng: Max Wärn och Kevin Stenlund.

HV-centerns två poäng innebär att han nu står på åtta (3+5) poäng på 20 spelade matcher. Men den Columbus Blue Jackets-kontrakterade 21-åringen är inte helt nöjd.

– Det har gått lite tyngre med poängen helt klart. Spelet har varit okej. Men jag måste upp några nivåer, säger Stenlund.

Hur mycket tänker du på det som forward?

Man försöker koppla bort det. Men det är svårt. Man vill göra poäng och hjälpa laget. Sedan när det inte går ens väg är det frustrerande och det har det varit ett tag. Men man kan inte lägga sig ned och dö. Det är bara att kriga på och komma till jobbet varje dag.

Som om de två poängen inte vore nog var Stenlund dessutom inblandad i ett av två (Oscar Sundh bråkade med Gustav Rydahl i den andra perioden) slagsmål i matchen.

I den tredje perioden brakade han samman med gästernas Ryan Johnston.

– Det var en närkamp och han började bråka lite. Då tappade jag väl det lite och sköljde över honom, säger Stenlund.

Hur viktigt är det fysiska spelet?

Man ska stå upp för sig själv och visa lagkamraterna att det är ett krig där ute och att man ska vinna varje närkamp.

Men att centern är en av de HV-spelarna som tar till nävarna hör inte till vanligheterna. I alla fall inte om när lagkamraten Lawrence Pilut får frågan.

– Det var kul att se Kevin slåss lite i dag. Jag har aldrig sett honom göra det innan, säger Pilut.

– Det är kul med lite känslor. Det ska vara känslor i sporten. Det är därför vi spelar. VI lägger in mycket känslor i det vi gör.

Jönsson: HV71 visade just en stark moral – men det krävs mer

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load