Linus Söderström. Foto: Mattias Landström

HV-fansens glädje – efter stjärnans återkomst

Linus Söderström är tillbaka i träning för sitt HV71. Det har fått fansen att jubla på sociala medier.

Det har dröjt längre än väntat. Men nu är Linus Söderström tillbaka i träning för sitt HV71. Målvakten gjorde sitt första pass med klubben på torsdagen efter att ha tillbringat omkring två månader i USA där han rehabiliterat sig hos sin NHL-klubb New York Islanders efter en operation under julhelgen.

Stjärnans återkomst innebär att HV har fått ännu en pusselbit på plats inför det stundande slutspelet. Och att Söderström, som förra säsongen spelade varje slutspelsmatch under HV71:s väg till SM-guld, är tillbaka i Jönköping har mötts med stor lycka bland fansen.

Söderström har spelat tolv matcher för HV71 den här säsongen. Guldmålvakten har en räddningsprocent på 89,3 och har i genomsnitt släppt in 2,76 mål per match.

HV71 har nu fyra målvakter under kontrakt för resten av säsongen. Förutom Söderström består målvaktsuppsättningen av nyförvärvet Felix Sandström, Fredrik Pettersson-Wentzel och 18-årige Adam Åhman.

Den sistnämnde har, som News kunde avslöja i förra veckan, även registrerats hos Oskarshamn. Åhman kommer att kunna spela både för HV71 och den allsvenska klubben under säsongsslutet. Burväktaren kommer att träna med HV och ha sin bas i Jönköping.

Första bilderna: Stjärnan tillbaka i HV71

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load