Pierre Engval. Foto: Mattias Landström

HV-forwardens sköna besked – efter tunga skadan

Pierre Engvall har fått en tidig julklapp. HV-forwarden har kunnat börja träna för fullt efter sin nyckelbensskada i början av säsongen.

Det var i matchen mot Mora i början av oktober som Pierre Engvall fick lämna isen med en nyckelbensfraktur.

Prognosen var dyster. Forwarden skulle vara borta året ut.

Men nu, bara ett par dagar innan jul, har Engvall fått ett glädjebesked. Forwarden har kunnat börja träna för fullt med laget igen.

På måndagens träning deltog Engvall i alla övningar.

– Det är riktigt kul att vara tillbaka. Mitt första pass där jag körde för fullt var i går (söndag). Det känns helt okej, säger Engvall.

Men HV-fansen får vänta ytterligare en stund på nummer 88:s comeback. Engvall säger att han med största sannolikhet inte kommer spela tisdagens hemmamatch mot Luleå.

– Det tar väl någon vecka innan man känner att man är helt tillbaka och kan gå in hundra i allting. Det är väl tänkt en till tre veckor innan jag spelar fullt, säger Engvall.

Så även om comebacken dröjer ytterligare ett tag – och kan komma att ske först efter årsskiftet – har rehabiliteringen gått bra.

– Allt är enligt planerna, säger Engvall.

Hur har det varit att gå skadad när resten av laget spelat?

Det är klart det är tungt att vara skadad. Men jag har fått bra hjälp av lagkamraterna och av Frollan (Andreas Frostemark, sjukgymnast) och Sankan (Johan Sandstedt, fystränare). Jag har kunnat köra på bra med benen och konditionen. Så man har ändå kunnat träna hårt liksom. Det är mer att man ska hitta tajmingen igen och åkningen och spelet.

HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark säger till HV71.se att Engvall beräknas göra comeback på annandagen (26 december) när HV71 tar emot Örebro.

HV-stjärnan tvingas till operation

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load