HV71:s tränare Stephan “Lillis” Lundh (höger) berättar i HV-podden om sina möten med Rod Stewart (vänster) och Bruce Springsteen (mitten). Foto: Wikimedia Commons/Press/Mattias Landström

HV-generalens okända bakgrund – så mötte han Bruce Springsteen

Stephan “Lillis” Lundh är hockeytränaren som bland annat vunnit SM-guld med HV71. Men innan hockeykarriären tog fart jobbade Lundh inom musikbranschen. I det senaste avsnittet av HV-podden berättar han nu om de unika mötena med världsartister som Rod Stewart och Bruce Springsteen.

För de hockeyintresserade är Stephan ”Lillis” Lundh mest känd som hockeytränaren som bland annat vunnit SM-guld med Frölunda och HV71.

Men innan tränarkarriären tog fart på allvar hade Lundh en annan stjärnspäckad vardag. Den dåvarande division 1-spelaren jobbade nämligen med att arrangera konserter med världsartister som Kiss och Rolling Stones.

I det senaste avsnittet av HV71:s podcast HV-podden berättar Lundh om karriären inom musikbranschen som påbörjades i slutet av 70-talet och pågick över i stort sett hela 80-talet.

– Det var en hel del minnesvärda konserter man var med om. Jag var med och byggde scenen och packade ihop scenen. Senare jobbade jag mer som vakt, säger Lundh i podden.

Men de kanske mest minnesvärda ögonblicken från åren inom musikbranschen hade kanske en viss sportanknytning trots allt.

– Jag har spelat fotboll med Rod Stewart, jag har spelat pingis mot Bruce Springsteen. Alla de här stora stjärnorna, även en husgud som Iggy Pop, var faktiskt fullt normala när man pratade med dem bakom scenen, säger Lundh.

– Jag var ute och hämtade Lou Reed på Arlanda. Jag satt på scen när U2 spelade på Hovet. På den tiden kom man ganska nära de här superstjärnorna.

LISTA: Så bygger HV71 om – läget i truppen just nu

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load