Marc Zanetti avslöjar favoritgrenarna i OS. Foto: Mattias Landström

HV-kuggens OS-kärlek – avslöjar favoriterna

HV71:s backkugge Marc Zanetti följer lag- och landskompisen Stefan Elliott under OS-turneringen i ishockey. Men i en intervju med News avslöjar 26-åringen från Kanada även sina andra favoritsporter under spelen.

OS i Sydkorea är i full gång. En som försöker följa spelen så mycket som han kan är HV71:s back Marc Zanetti.

Och inte helt oväntat är det hockeyturneringen som står i fokus för den 26-årige kanadensaren.

– Särskilt eftersom Stefan Elliott (HV71:s back, reds. anm.) är med. Vi har spelat tillsammans på slutet och jag tror inte att du förstår hur bra en spelare är förrän du spelar med honom, säger Zanetti.

– När du spelar med honom (Elliott, reds. anm.) är det tryggt på isen. Jag förstår varför han är med i OS. Jag är glad för hans skull. Jag hoppas att han får spela mycket och jag hoppas att han får en medalj.

Men det är inte bara lagkamraten som Zanetti håller ett extra öga på under turneringens gång.

– Jag har ett par killar på Snapchat. De skickar bilder från OS-byn. Den är häftig. Jag har många vänner och killar som jag tränar med under sommaren som är där. Det är en häftig upplevelse. Jag kommer säker snacka med dem om det här när jag träffar dem i sommar, säger Zanetti.

Fast 26-åringen avslöjar också för News att det finns ett par andra vintersporter som han följer med stort intresse.

– Jag älskar hastighetsåkning på skridskor. Hastighetsåkningen är grym. Det är galet när de drar runt på isen. De åker förbi varandra hela tiden och knuffar varandra. Jag hade velat testa det någon gång. De är riktiga atleter, säger Zanetti.

Dessutom har backen en kärlek till en sport där Sverige allt som oftast kammar hem medaljer.

– Sedan gillar jag längdskidåkning också. Jag läser en bok just nu och i den sägs det att längdskidåkarna är de bäst tränade idrottsutövarna i världen, säger Zanetti.

HV71:s plan för succémannen

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load