Adam Åhman skriver på a-lagskontrakt för HV71. Foto: Mattias Landström

HV-målvaktens succédebut – poäng och straffräddning i storsegern

Adam Åhman tog inte bara sin första seger i sin allra första SHL-match. Målvakten svarade även för en assist(!) när HV71 slog tillbaka Karlskrona med 6–2 på bortais på torsdagen.

Snacka om succédebut. När Adam Åhman gjorde sin första SHL-match mellan stolparna för HV71 blev det inte bara en seger. Det blev också ett poäng från den 18-årige målvaktens klubba när han noterades för en assist på ett mål från Lawrence Pilut.

– Det är inte något man gör varje dag. Det var kanske inte den mest inövade varianten men det var kul, säger Åhman till C More.

Målet betydde 5–2 i tom kasse. HV71 vann till slut bortamatchen mot Karlskrona med 6–2 efter en slutperiod där laget tryckte in hela fem mål.

Men i fokus stod alltså den 18-årige Västerviksprodukten som den senaste tiden varit backup till Fredrik Pettersson-Wentzel men aldrig förr fått chansen i målet i Sveriges högsta division.

Totalt svarade burväktaren för 15 räddningar och en räddningsprocent på 88,24. Dessutom knep Åhman en straff från Mattias Guter i den andra perioden.

– Riktigt skoj. Jag tycker gubbarna framför mig gör det lätt för mig. Det var otroligt skönt med tre poäng också, säger Åhman till C More.

En annan HV-spelare som hade det skoj på isen den här kvällen var Pierre Engvall. HV-forwarden hade inte gjort mål sedan premiären mot Djurgården i mitten på september.

Men den här torsdagskvällen i Blekinge hittade HV:s nummer 88 – som gjorde comeback på annandagen efter en tre månader lång skadefrånvaro – återigen in i målprotokollet.

Engvall satte 4–2 när han hittade en fri yta framför Karlskrona-målet och ohindrad kunde trycka in Victor Ejdsells passning.

– Det var för jäkla skönt att göra mål igen, säger Engvall till C More.

Segern gör att HV71 nu står på 55 poäng efter 33 spelade matcher.

Jönsson: 18-åringens häftiga debut – här har HV71 ett framtidsnamn

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load