Stefan Elliott har fått en turnering i Kanada uppkallad efter sig. Foto: Mattias Landström

Backstjärnan får egen turnering – i Kanada

Håll koll på vad som händer i och omkring HV71. News ger dig de senaste händelserna, största snackisarna och vassaste analyserna – i ett och samma flöde.

Tipsa gärna om HV-nyheter till press@jkpgnews.se.

 

24 maj 2018

Backstjärnan får egen turnering – i Kanada

Stefan Elliott pratade med News efter att han tagit plats i Kanadas OS-lag. Foto: Mattias Landström
Stefan Elliott pratade med News efter att han tagit plats i Kanadas OS-lag. Foto: Mattias Landström

Stefan Elliott Invitational Road Hockey Tournament. Där har ni namnet på den streethockey-turnering som kommer äga rum i sommar. Bakom turneringen står klubben North Shore Winter Club som tidigare representerats av HV-backen Stefan Elliott (nåväl, han spelade i alla fall här den gångna säsongen) och nu alltså väljer att döpa turneringen efter backen.

”Det kommer bli en rolig helg”, skriver OS-bronsmedaljören på Twitter.

Elliotts kontrakt med HV71 löpte ut efter säsongen. News kunde kort därefter avslöja att det finns NHL-intresse kring backen. Här ser du hur HV71:s trupp ser ut just nu.

23 maj 2018

Dumpades av HV71 – kan stanna i SHL

Erik Andersson kan vara på väg till Rögle. Foto: Mattias Landström
Erik Andersson kan vara på väg till Rögle. Foto: Mattias Landström

Erik Andersson fick lämna HV71 trots ett år kvar på kontraktet. Men nu ser det ut som att forwarden stannar kvar i högstaligan. Enligt uppgifter till bloggaren MrMadhawk ska Rögle och Andersson ligga i förhandlingar. Läs mer här.

Experten om HV-talangerna inför draften

Martin Fehervary och David Gustafsson. Foto: Mattias Landström

HV-spelarna Martin Fehervary och David Gustafsson väntas gå i någon av de första tre rundorna av sommarens NHL-draft. Men i en analys på sajten The Athletic varnar experten Corey Pronman för att drafta duon – och en uppsjö andra spelare – i någon av de tre första rundorna. Läs mer här.

22 maj 2018

Lämnade HV71 efter guldet – vill fortsätta i Nordamerika

Jacob Cederholm. Foto: Mattias Landström

Jacob Cederholm har vunnit SM-guld på både senior- och juniorsidan med HV71. Nu har 20-åringen lämnat klubben. I en intervju med News berättar han att karriären kan gå vidare i Nordamerika. Läs mer här.

HV71:s hyllningsvideo till favoriten – efter avskedet

Lawrence Pilut med SM-bucklan. Foto: Mattias Landström

Det var i förra veckan som det stod klart att Lawrence Pilut skulle lämna HV71 för spel i Buffalo Sabres organisation i NHL. Nu har Jönköpingsklubben publicerat en hyllningsvideo till backen som under sina sista år i föreningen växte ut till en av lagets största stjärnor.

21 maj 2018

Så fick HV71 loss OS-backen – ett år efter nobben

Mikko Lehtonen återvänder till HV71. Foto: Mattias Landström
Mikko Lehtonen återvänder till HV71. Foto: Mattias Landström

HV71 har lyckats köpa loss den finske backen Mikko Lehtonen – ett år efter att ha fått nobben av Tappara. I en intervju med News berättar sportchefen Johan Hult om förhandlingarna. Du läser hela artikeln här.

Alla tröjnummer 2018/19

HV71:s trupp är nästan komplett inför kommande säsong. Det saknas bara en back. Du ser hela truppen här. Men hur ska du känna igen alla spelare nästa säsong? HV-snack ger dig koll. I listan nedan ger vi dig samtliga tröjnummer på spelarna. Sedan är det bara att matcha ihop tröjnummer med spelare (nya spelare är markerade i fet stil). Lätt som en plätt.

Målvakter
#25 Felix Sandström
#37 Jonas Gunnarsson 

Backar
#2 Kristofer Berglund
#3 Markus Lauridsen
#5 Martin Fehervary
#6 Christoffer Persson
#9 Didrik Strömberg
#44 Mikko Lehtonen
#66 Alexander Ytterell

Forwards
#10 Martin Thörnberg
#11 Simon Önerud
#13 Oscar Sundh
#16 Markus Ljungh
#17 Isac Brännström
#18 Joakim Andersson
#21 Mattias Tedenby
#23 Robin Figren
#27 David Gustafsson
#28 Anton Bengtsson
#41 Johan Johnsson
#67 Christoffer Törngren
#73 Sebastian Wännström

18 maj 2018

Simon Önerud återvänder till HV71

Simon Önerud. Foto: Mattias Landström

Hoppla hej, här händer det grejer! Simon Önerud återvänder till HV71 och är klar för tre år i klubben. Här kan du läsa mer om guldhjältens beslut.

17 maj 2018

Pierre Engvall skriver NHL-kontrakt – lämnar HV71

Pierre Engvall firar mål mot Linköping. Foto: Mattias Landström

Nu står det klart. Pierre Engvall får ett tvåårigt rookieavtal med Toronto Maple Leafs och lämnar HV71. Det skriver båda klubbarna på Twitter.

Ryktas till HV71 – lämnar SHL-rivalen

Det har spekulerats i var Frölundas back Matt Donovan ska hamna nästa säsong. En av klubbarna det ryktats om är HV71. Jönköpingsklubben har inte offentliggjort någon deal med 28-åringen och till och med kraftigt dementerat ryktet att Donovan kritat på för klubben. Hur som haver, nu står det i alla fall klart att backen lämnar Frölunda. Det säger klubbens sportchef Fredrik Sjöström i Frölundas egen podcast. Återstår att se var Donovan spelar nästa säsong.

Bilden: Här kritar Lawrence Pilut på för NHL

För ett par dagar sedan kom beskedet att Lawrence Pilut skrivit på för Buffalo Sabres. I ett inlägg på sin Instagram tackar Pilut HV-fansen för sina år i Jönköping. Samtidigt bjussar favoriten även på en bild när han kritar på sitt första NHL-kontrakt (använd pilarna i bilden för att se alla Piluts bilder i inlägget).

16 maj 2018

HV fimpar jakten på SHL-forwarden

Robin Alvarez (10) i kamp med Mattias Tedenby (21). Nu uppges Malmö-spelaren vara ett intressant namn för HV71. Foto: Mattias Landström

HV71 har enligt uppgifter till News och den initierade bloggaren MrMadhawk undersökt möjligheten att plocka in Malmös Robin Alvarez. Nu ser 30-åringen också ut att lämna Skånelaget. Men enligt nya uppgifter från just MrMadhawk är HV71 inte längre med i jakten. Flera utländska och svenska klubbar ska i stället vara de mest intresserade.

15 maj 2018

Därför saknas Max Wärn under försäsongsträningen

Max Wärn. Foto: Mattias Landström
Max Wärn. Foto: Mattias Landström

Max Wärn ryktas vara på väg bort från HV71. Och den finske forwarden har ännu inte varit med under lagets gemensamma försäsongsträning. Klubbens sportchef Johan Hult säger till News att Wärn är hemma i Finland då han nyligen blivit pappa för tredje gången. Du läser hela intervjun med Hult här.

HV-duon till NHL

Lawrence Pilut. Foto: Adam Jönsson

Nu är det offentligt vilka NHL-klubbar som David Ullström och Lawrence Pilut kommer representera kommande säsong. Ullström har kritat på ett ettårskontrakt med Arizona Coyotes och Pilut har sajnat för två år med Buffalo Sabres.

13 maj 2018

LISTA: Så förändras HV71 – se nya truppen

HV71:s sportchef Johan Hult och kommunikationschef Johan Freijd vid presentation av nyförvärv. Foto: Mattias Landström
HV71:s sportchef Johan Hult och kommunikationschef Johan Freijd vid presentation av nyförvärv. Foto: Mattias Landström

Du har väl inte missat News fullständiga lista på nyförvärv, spelarförluster och rykten? Du hittar den här.

2 maj 2018

HV-generalens okända bakgrund – så mötte han Bruce Springsteen

HV71:s tränare Stephan “Lillis” Lundh (höger) berättar i HV-podden om sina möten med Rod Stewart (vänster) och Bruce Springsteen (mitten). Foto: Wikimedia Commons/Press/Mattias Landström
HV71:s tränare Stephan “Lillis” Lundh (höger) berättar i HV-podden om sina möten med Rod Stewart (vänster) och Bruce Springsteen (mitten). Foto: Wikimedia Commons/Press/Mattias Landström

Stephan “Lillis” Lundh är hockeytränaren som bland annat vunnit SM-guld med HV71. Men innan hockeykarriären tog fart jobbade Lundh inom musikbranschen. I det senaste avsnittet av HV-podden berättar han nu om de unika mötena med världsartister som Rod Stewart och Bruce Springsteen.

24 april 2018

Så laddar HV71 upp – här är försäsongsschemat 

Jubel i HV71. Foto: Mattias Landström

HV71 ska spela sju träningsmatcher inför SHL-premiären mot Färjestad 15 september. Nu har klubben släppt schemat för fem av de sju matcherna.

Torsdag 16/8 Frölunda–HV71 (Spelplats ej klar)
Lördag 18/8 HV71–Färjestads BK (Kinnarps Arena)
Fredag 24/8 HV71–Rögle BK (Kinnarps Arena)
Torsdag 6/9 Örebro Hockey–HV71 (Ev Arboga)
Söndag 9/9 HV71–Motstånd ej klart (HV-dagen i Kinnarps Arena)

 – Vi planerar in ytterligare två matcher och målet är att åka till Finland i månadsskiftet augusti-september och spela dem, säger sportchefen Johan Hult till HV71.se.

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load