HV-stjärnan avslöjar den hemliga detaljen

Han gjorde sin första match på nästan fyra månader i HV-tröjan när HV krossade Luleå med 7–1.

Och efteråt avslöjade Linus Söderström, HV-målvakten, en hemlig detalj som ingen visste i Kinnarps Arena.

– Jag har haft problem med min skridskoutrustning, men när jag var i USA så besökte jag min skridskotilverkare i Montreal och jag fick ett par specialgjorda skridskor som jag har haft sedan dess och hade nu. Min häl och mina fötter mår mycket bättre nu, säger Linus Söderström.

Mot Luleå visade Linus Söderström vilken klassmålvakt han är, men det var en jobbig match för honom. I föörsta perioden motade han 21 Luleå-skott.

– Jag älskar när jag får mycket skott på mig. Efteråt känns det att jag inte var riktigt där teknikmässigt. Jag gick mycket på vilja och inspiration.

Linus är glad över att ha fått dra på sig HV71:s tröja igen efter den tuffa tiden i USA i två månader. Först åkte han dit för en bukoperation, men sedan fick han också rehabträna sin häl.

– Jag känner en enorm tacksamhet att vara tillbaka med lagkompisarna och spela inför våra fans. Det var många dagar på hotellrummet som jag trodde att den här säsongen var över.

HV71:s tränare, Johan Lindbom, berömde Linus Söderström:

– Linus gjorde en storstilad match. I den första perioden höll han oss kvar i matchen. Då fick han ingen hjälp av de övriga i laget. Han visade verkligen sin kapacitet.

Många undrar givetvis vad som kommer hända Linus Söderström efter den här säsongen. Om den vill han själv inte spekulera i.

– Jag är här nu. Nu tar jag en puck i taget, en dag i taget. Visst vill jag spela i NHL,  världens bästa hockeyliga, men för att nå dit är det en lång process. Det gäller att gnugga på, säger Linus Söderström.

Efter Söderströms match mot Luleå är det viktiga för HV-fansen att ha honom kvar i laget den här våren.

 

Strandberg: Guldhjältens comeback ger mersmak

 

 

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load