Martin Thörnberg firar ett av sina två mål mot FBK. Foto: Mattias Landström

HV-stjärnan historisk – i galna målfesten

Martin Thörnberg blev historisk när HV71 föll med 5–6 efter förlängning hemma mot Färjestad. Forwarden gjorde nämligen sitt 200:e mål i HV-tröjan.

Vilket målkalas det blev i Kinnarps arena när HV71 tog emot Färjestad i ett riktigt klassikermöte på söndagen. Matchen hade hela fem tvåmålsskyttar. En utav dem var HV:s lagkapten Martin Thörnberg som med sitt andra mål också gjorde sin 200:e fullträff i HV71:s tröja.

– Jag hade faktiskt inte en aning. Det kom lite som en överraskning, säger Thörnberg.

– Det är en rolig grej men det är inget jag lägger någon vikt vid. Det är en liten bonus, en liten milstolpe kanske men inte mer än så.

Thörnberg kvitterade först till 3–3 i den svängiga matchen efter ett rappt skott från kanten i powerplay. En fullträff som inte är helt olika tidigare mål den här säsongen.

– Jag ska inte berätta några hemligheter. Men så klart vill man ha ett bra skott. Det är ett bra vapen på isen, speciellt som forward. Har man ett bra skott så vill man använda det också. Det är bara att skjuta, säger Thörnberg.

Därefter skickade han också in 4–5 på en retur framför mål. Victor Ejdsell kvitterade till 5–5. Men i förlängningen satte Färjestads Mikael Wikstrand sitt andra mål och avgjorde matchen för gästerna.

Även gästernas Johan Ryno och Michael Lindqvist hann med vars två mål den här eftermiddagen. Det gjorde dessutom Oscar Sundh. HV-forwarden gjorde både 1–0 och 2–0 i den första perioden och såg till att hemmalaget hade med sig en tvåmålsledning efter 20 minuter.

Oscar Sundh var besviken efter förlusten mot FBK Foto: Mattias Landström

Därefter vände Färjestad. Gästerna gjorde fyra mål i den andra perioden.

– Vi ska vinna en sådan här match. Vi släpper in sex mål på hemmaplan. Det är inte okej. Vi släpper in tre mål i boxplay. Det är inte okej. Då vinner man inte de här toppmatcherna mot så bra lag som Färjestad, säger HV71:s tränare Johan Lindbom.

  Att släppa in fyra mål i den andra perioden på hemmaplan är inte okej. Det är vissa moment, vissa situationer, vissa kamper där ute som vi gör för dåligt. Vi ska inte förlora en sådan här match på hemmaplan.

Tvåmålsskytten Sundh är inne på samma spår:

– Det var starkt att vi kom tillbaka till 5–5. Men det känns som vi kunde haft tre poäng. Vi är inte konsekventa. Jag tycker inte de skruvar upp tempot. Det är vi som går ner oss. Det utnyttjar de och gör fyra mål i andra perioden. Vi gör inte de sakerna vi har kommit överens om, säger Sundh.

Jönsson: Han är en sann HV-hjälte

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load