Jenni Asserholt. Arkivbild. Foto: Peax Svensson

HV-stjärnan om depressionen efter landslagsbråket

Jenni Asserholt hamnade i konflikt med förbundskaptenen Leif Boork och tackade nej till Damkronorna. Nu berättar HV-stjärnan om den depression och ångest som följde beslutet i en intervju med hockeysverige.se.

Det blev en stor nyhet när flera spelare valde att tacka nej till landslagsspel efter en konflikt med förbundskaptenen Leif Boork. En av spelarna som valde att inte representera Damkronorna var HV:s stjärna Jenni Asserholt.

Händelsen inträffade i augusti 2016. Nu, ett och ett halvt år senare, berättar den nyblivna mamman om uppbrottet från landslaget.

– Jag är tacksam över att jag fått fin stöttning från familj, vänner och HV71. Det har varit en tuff period i livet och jag har mått väldigt dåligt över att jag tackade nej. Jag har varit deprimerad och haft ångest, säger Asserholt till hockeysverige.se.

HV-forwarden har inte spelat hockey den här säsongen då hon varit gravid. Och det är fortfarande oklart om det blir en återkomst till rinken.

– Just nu är jag mamma på heltid. Om det blir någon comeback framöver återstår att se. Jag känner fortfarande en stor kärlek till sporten och ett driv, men samtidigt vill jag ta till vara på denna första tid i min dotters liv. Det återstår att se hur livspusslet kommer att se ut framöver, säger Asserholt.

Damkronorna slutade på sjunde plats i OS. Nu när turneringen är över lämnar Boork uppdraget som förbundskapten. Han ersätts av Ylva Martinsen.

På frågan om Asserholt kan tänka sig att återvända till landslaget under den nya ledningen säger stjärnan till hockeysverige.se att det återstår att se.

HV-stjärnan tillbaka i träning efter mystiska skadan

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load