Kevin Stenlund stod för matchens knepigaste situation mot Rögle. Foto: Mattias Landström

HV-stjärnan om märkliga dunderskottet – fick drömträff och blev utvisad

HV71 förlorade hemmamötet mot Rögle med 2–3. Men matchens märkligaste situation stod Kevin Stenlund för i den första perioden.

I spel i numerärt underläge hade HV71 en tekning i egen zon. Kevin Stenlund ställde upp sig. Och när domaren släppte pucken var inte Rögle-spelarna på plats.

Pucken dansade en kort stund på isen i samband med att gästerna skyndade sig in i offensiv zon. Stenlund laddade och drog till. Rensningen blev så pass hård att den gick hela vägen över isen och upp i nätet ovanför plexiglaset i Rögles zon.

– Jag fick en drömträff fast den inte var så drömmig. Det var en bra träff och den steg hela tiden. Hårt var det i alla fall, säger Stenlund till News efter matchen.

– Han (domaren) blåste och så väntade jag på pucken och så droppade han och så skulle jag bara skicka i väg den hela vägen ned och så går den tyvärr över.

Resultatet? Stenlund fick två minuters utvisning för puck out och HV71 tvingades till ett långt 3-mot-5-spel.

Men HV71 dödade de två utvisningarna och Stenlund kunde återvända till isen utan att ha orsakat sitt lag ett baklängesmål.

– Det var tur. Det hade varit ännu dråpligare annars, säger Stenlund.

Har du gjort något liknande tidigare?

Jag har gjort det en gång men det var ett par år sedan. Det var under juniortiden.

När situationen inträffade stod det redan 0–2 till gästerna. Slutsiffrorna skrevs till 2–3 efter att Oscar Sundh och Martin Thörnberg gjort mål för hemmalaget.

Matchvinnare blev den tidigare HV-spelaren Ted Brithén som gjorde 3–1 till gästerna i spel i numerärt underläge i den andra perioden.

– Det är jobbigt. Jag tycker vi för spelet. Jag tycker vi sköljer över dem i tredje framför allt och borde haft ett par mål till. Det är tungt, säger Stenlund.

– Tyvärr så gör de mål i boxplay. Det är inte godkänt. Det händer för ofta nu. Till slut är det inte bara otur. Sedan är det lite oskärpa. Jag har några skott. Om jag sätter dem lite högre så är det mycket större chans att de går in.

Jönsson: Guldhjälten vred om kniven i det redan öppna HV-såret

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load