David Ullström (29), Christoffer Persson (6). Foto: Mattias Landström

HV-stjärnan om toppchansen – inför tuffa avslutningen

HV71 tar emot Malmö när SHL startar om efter OS-uppehållet på lördagen. En viktig match för att haka på de sex främsta lagen i tabellen.

– Det är en väldig chans för oss att sätta oss i respekt, säger HV-stjärnan David Ullström.

David Ullström kommer gåendes i spelargången i Kinnarps arena med ett stort leende.

HV-stjärnan har tillsammans med sina lagkamrater precis finslipat de sista detaljerna inför lördagens hemmamöte med Malmö. Matchen blir lagets första efter det två veckor långa OS-uppehållet.

– Det känns jättebra. Jag tycker vi har gjort det bra de här två veckorna. Vi hade lite ledigt i början och sedan körde vi stenhårt och sedan trappade vi ned lite och slipade på mer detaljer i powerplay och boxplay. Det är så det brukar vara och så det ska vara, säger Ullström till News.

Fick ledigt – åkte till Spanien

Och det gäller att ta vara på ledigheten för spelarna under den annars intensiva hockeysäsongen med träningar och matcher.

– Jag var på en liten snabbvisit i Spanien i två dagar eftersom vi fick några dagar ledigt. Sedan kollade jag på OS och sedan började träningen, säger Ullström.

Matchen mot Malmö på lördagskvällen är lagens sista i grundserien. HV71 har vunnit ett av de tre tidigare mötena (5–4 efter förlängning). Drabbningen blir därmed den regerande mästarens sista chans att ta en seger under ordinarie tid mot skåningarna.

Dessutom gäller mötet mycket i tabellen. HV ligger på åttonde plats med 71 inspelade poäng. Malmö är fyra med 76 pinnar på kontot.

– Vi har många roliga utmaningar med många roliga lag som ligger ovanför oss. Det är en väldig chans för oss att sätta oss i respekt och visa vad vi går för. Malmö är ett bra lag. De har några spelare som är skickliga och sticker ut. De har många stora gubbar och det gäller att röra på benen, säger Ullström.

Sju matcher återstår av grundserien. HV71 har kvar att möta Skellefteå (på plats 6), Färjestad (3), Frölunda (5), Djurgården (2) och Luleå (10). Upp till den sjätte och sista direktplatsen till kvartsfinal är det tre poäng.

– Det är klart vi vill vara på andra sidan strecket. Vi har allt att vinna Vi vill uppåt. Det är upp till oss att leverera och visa att vi är ett topp-6-lag. Vi har den bästa utmaningen man kan ha, säger HV71:s tränare Johan Lindbom.

Läget i laget

I HV71 saknas fortfarande backen Stefan Elliott som spelar OS tillsammans med Kanada. Även backen Topi Jaakola missar matchen efter den fotskada han ådrog sig i slutet på januari. Jaakola gick tillsammans med Alexander Ytterell på is efter att övriga spelare avslutat fredagens pass.

Sebastian Wännström tränade för fullt men är ännu inte aktuell för comeback, vilket News kunde berätta tidigare under veckan.

Inte heller Linus Söderström som gjorde sitt andra träningspass efter återkomsten från New York är tillgänglig. Det innebär att nyförvärvet Felix Sandström kommer vara ombytt och bildar målvaktspar med Fredrik Pettersson-Wentzel. Men vem Johan Lindbom ställer mellan stolparna vill HV-tränaren inte avslöja.

– Det tar vi i morgon, säger Lindbom med ett leende.

HV-fansens glädje – efter stjärnans återkomst

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load