Sebastian Wännström tillsammans med sjukgymnasten Andreas Frostemark. Foto: Mattias Landström

HV-stjärnan tillbaka i träning efter mystiska skadan

Sebastian Wännström är tillbaka i träning. Men HV-stjärnan är ännu inte redo för comeback.

– Vi har en plan som vi följer, säger HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark till News.

En strimma hopp tändes för HV-fansen på tisdagen. På en bild på lagets Twitter-konto syntes forwarden Sebastian Wännström i träning.

Det var i mitten av december som HV71 kommunicerade ut att stjärnan dras med en skadeproblematik som skulle hålla honom borta på obestämd tid. Sedan dess har forwarden inte varit aktuell för spel. Nu har forwarden återgått till träning på is.

– Han följer en rehabiliteringsplan som innebär att han kommit ganska långt. Han är med i träning till viss del, dock inte hundra procent ännu, säger HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark till News.

Det är fortfarande oklart när comebacken sker.

– Vi har en plan som vi följer. När han är redo för match sen så kommer det kommuniceras ut. Jag kan säga är att det inte blir någon comeback på lördag, säger Frostemark.

HV71 har under hela Wännströms skadefrånvaro valt att inte kommentera vilken typ av skada det rör sig om. Och det är fortsatt locket på från den regerande mästaren.

– Vi ger inga kommentarer kring den biten, säger Frostemark.

Wännström gjorde 15 (8+7) poäng på 20 matcher innan skadan. Forwarden var – vilket News kunde avslöja i slutet på oktober – dessutom aktuell för OS och var en av spelarna som ombads söka visum till Sydkorea.

Forwarden fick förra säsongen, då han spelade i Rögle, förstörd av en hjärnskakning. En hel del fans befarade att samma sak hade upprepat sig efter att 26-åringen åkt på en huvudtackling i mötet mot Linköping i mitten på november. Wännström missade returmötet mot just Linköping men var senare tillbaka i spel.

AVSLÖJAR: HV71:s plan för succémannen

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load