Dylan Reese rehabiliterar sig efter sin knäskada. Här i samtal med News Adam Jönsson i februari. Foto: Mattias Landström

HV-stjärnans comeback-kamp – avslöjar för News

Dylan Reese har nyligen opererats efter sin tuffa knäskada. I en intervju med News berättar den amerikanske backen om vägen tillbaka.

– Det känns som att jag har gjort framsteg, säger Reese. 

Dylan Reese stod med ett stort leende i HV71:s omklädningsrum. Just den här kvällen hade hans lag besegrat Mora med 5–0 och tagit ett viktigt kliv mot en topp-6-placering i tabellen.

Men den amerikanske backen fanns inte med på isen. När hans lagkamrater började varva ned efter trepoängaren stod 33-åringen i stället med ett par kryckor redo att lämna arenan.

Det var naturligtvis inte en märklig syn. För bara omkring tre veckor sedan tvingades Reese till en operation efter att backens knäskål hoppat ur led under en träning.

Dylan fick en urledvridning av knäskålen och således en broskskada. Den måste nu opereras och innebär sannolikt att han missar resten av säsongen, säger HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark till HV71.se i mitten på januari.

Ett par dagar senare genomfördes operationen och rehabiliteringen sades vara omkring tre månader.

– Jag mår efter omständigheterna ganska bra. Det finns ingen riktig tidsplan (för när jag ska kunna göra comeback, reds. anm.) än. Men jag mår bra och det känns som att jag har gjort framsteg bara under de här två veckorna, säger Reese till News.

– Men jag tar det vecka för vecka just nu.

Dylan Reese Foto: Mattias Landström

Vad gör du mer konkret just nu i din rehabilitering?

– Just nu jobbar jag för att få tillbaka rörelsen i mitt knä. Det är svårt att göra något direkt efter en operation. Men nu känns det redan som att rörelsen håller på att komma tillbaka. Det känns inte som jag har förlorat alldeles för mycket muskler i mitt ben när det gäller förtvining. Det är bra, säger Reese.

– Jag bygger vidare på det jag har vecka för vecka och så får vi se hur jag svarar på det.

Reese spelade en landslagsturnering med USA tidigare under säsongen. Men redan innan skadan stod det klart att 33-åringen inte tog plats i landets OS-trupp.

Men det råder ingen tvekan om att den tidigare NHL- och KHL-spelaren kommer följa spelen i Sydkorea.

– Det är ganska coolt att följa ett OS när det finns spelare som du känner och som du har spelat med. Jag känner många i det amerikanska laget och har spelat med dem i olika lag under min karriär, säger Reese.

– Sedan finns förstås Stefan Elliott (HV71:s back, reds. anm.) i det kanadensiska laget och det är häftigt.

Har du något förhandstips?

– USA vinner förmodligen guld, det är uppenbart, säger Reese och skrattar.

– Jag hoppas att amerikanerna gör bra ifrån sig. Ryssland är förhandsfavoriter men jag tror att vem som helst egentligen kan vinna. Det är en kort turnering och ett lag med bra målvaktsspel och målskytte kommer att vinna.

HV-stjärnan om livet utanför isen – här är favoritplatsen i Jönköping

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load