David Ullström åkte till Tel Aviv på semestern. Foto: Mattias Landström/Wikimedia Commons

HV-stjärnans semestermeny – åkte på matresa till Mellanöstern

Ishockeyn är en stor del av David Ullströms liv. Men i en intervju med News berättar HV-profilen om sina intressen utanför isen.

– Det är kul att uppleva, säger Ullström.

David Ullström är hemma i Jönköping när News når honom på onsdagseftermiddagen. Det är förstås inte särskilt konstigt. Sedan ett par dagar tillbaka har HV-stjärnan och övriga spelare i truppen börjat förbereda sig inför kommande SHL-säsong.

Laget återsamlades på måndagen efter drygt tre veckors ledighet som följde floppförlusten mot rivalen Linköping i två raka matcher i åttondelsfinalen.

– Det har väl lagt sig lite nu när man fått distans till säsongen. Personligen känner jag stor revanschlusta. Det är ganska skönt att dra i gång igen. Jag mår inte bra av att sitta still, säger Ullström.

Men även om 28-åringen inte varit lika aktiv under sin ledighet som under en säsong har han trots allt hunnit med en resa.

– Det blev fyra dagar i Tel Aviv, säger Ullström.

David Ullström Foto: Mattias Landström

Att HV-stjärnan tycker om att resa är tydligt. När HV71 hade ett par lediga dagar i samband med OS-uppehållet i februari passade centern på att ta en två dagar lång avstickare till Spanien.

– Jag har haft förmånen att resa ganska mycket i mitt yrke. Jag tycker det är häftigt. Jag gillar matkulturer och olika människor och att upptäcka vad som gör vissa kulturer speciella. Det är kul att uppleva, säger Ullström.

Ett annat intresse som går hand i hand med resandet är matintresset.

– Men jag är ganska lat när det gäller att laga mat. Min tjej är väldigt duktig på att laga mat så det är mest hon som fixar det. Jag brukar mest vara en souschef som hjälper till och sedan kommer jag in och sätter smakerna på slutet, säger Ullström.

– Jag tycker att medelhavsmaten i Tel Aviv var sjukt rolig att se med hummus och pita och olika smårätter. Det var kul att testa på. Jag försöker alltid hitta små, genuina, lokala (restauranger) och käka riktigt inhemskt.

Att testa på olika matkulturer blir också ett sätt att bryta av rutinerna under en säsong, vilka ofta inkluderar liknande maträtter och ett strikt kostschema för Ullström och hans lagkamrater.

”Hade ingen kraft i kroppen”

Under sin ledighet har HV-spelaren försökt ”reboota och starta om systemet” i stället för att följa en strikt matplan.

Årets försäsongsträning ska dessutom bli en nystart för stjärnan som stundtals hade en tuff säsong.

– Jag var inte alls nöjd med vilket utslag jag fick av träningen. Jag var trött och sliten under första halvan av säsongen och hade ingen kraft i kroppen, säger Ullström.

(29) David Ullström, HV71 – Växjö Lakers HC Foto: Mattias Landström

Nu har 28-åringen i stället fått ett mer individuellt anpassat träningsschema, vilket mer liknar det upplägg han hade innan han kom tillbaka till HV71.

– Hockey är en komplex sport. Alla behöver olika, säger Ullström.

Efter den tunga och tidiga avslutningen på säsongen har det ibland nämnts som en fördel att HV71 får en lång försäsong.

En av fördelarna ska vara att laget får längre tid att komma ihop som grupp.

Men Ullström väljer att nyansera bilden.

– Jag har tänkt lite på det där. Jag tror inte vi har så stor fördel. Mer än att vi har besvikelsen så att vi har en stark revanschlusta. Träningsmässigt får lagen som är i gång bra konditionsträning och maxar varannan dag. Det är det vi försöker göra i gymmet. Jag tror inte att det skiljer sig så mycket om man får lång eller kort sommar. Vi vrider och vänder på stenar och försöker hitta sätt att vara bättre, säger Ullström.

Här hyllar Herman och Harry Liv pappa Stefan

-----

No more pages to load