Pierre Engvall var tillbaka mot Örebro. Nu satsar han mot NHL. Foto: Mattias Landström

HV-stjärnans sköna comeback: ”Jag rös”

Pierre Engvall var tillbaka efter 21 matchers skadefrånvaro när HV71 besegrade Örebro med 5–2. Nu blickar forwarden framåt. Och kanske hela vägen över Atlanten.

Han hade inte spelat match sedan i början av oktober. Då fick Pierre Engvall uppsöka sjukhus och få reda på att han åkt på en nyckelbensfraktur.

Men på annandagen fick HV71:s nummer 88 återigen glida ut på isen i Kinnarps arena till tonerna av den klassiska introlåten ”Håå Vee”.

– Jag rös faktiskt. Det var magiskt att vara tillbaka. Man glömmer nästan bort vilken känsla det är att glida ut inför publiken, säger Engvall.

Och det märktes att forwarden var spelsugen. Det blev visserligen inga mål för Engvall i 5–2-segern. Men han skapade flera bra lägen och landade till slut på +1 i plus/minus-statistiken. Tränaren Johan Lindbom gav sin comebackande 21-åring 16 byten och en speltid på nästan nio minuter.

– Jag tycker han gör det jättebra efter tre månaders frånvaro. En fantastisk speed under skridskorna och han utmanar. Det är kul, säger Lindbom.

Engvall har kört mycket fys under sin skadefrånvaro. Han har dessutom hunnit jobba en del på skridskoåkningen under de senaste sex veckorna.

– Det har varit mycket långa pass och mycket mängd i träningen, säger Engvall.

För den som inte vetat om att Engvall varit skadad syntes det knappast att han för bara ett par månader sedan tvingades till operation. I tillställningen på annandagen spelade HV-forwarden med samma frenesi och intensitet som om han varit frisk under hela hösten.

– Det har känts över förväntan. Jag trodde att det skulle kännas lite i tacklingarna. Men det känns nästan som att det känns bättre ju fler smällar jag får, säger Engvall.

Forwardens comeback blev ett diskussionsämne på sociala medier. Bland annat bland supportrar och journalister som följer NHL-laget Toronto Maple Leafs. Engvall draftades av den klassiska klubben 2014.

HV-spelaren måste därför sajna ett så kallat rookiekontrakt med Toronto senast till sommaren. Annars tappar klubben rättigheterna till 21-åringen (han kan då skriva kontrakt med vilken NHL-klubb som helst som en så kallad free agent).

Men Toronto har koll på sin draftade spelare. För bara tre veckor sedan besökte Scott Pellerin, klubbens ansvarige för spelarutveckling, Engvall i Jönköping.

– Vi snackade lite och han kollade läget. Det var inte så mycket att säga. Jag har ju varit skadad, säger Engvall.

Hur stor chans tror du att du har att sajna ett kontrakt?

Det är väl upp till mig lite hur jag [presterar] resten av säsongen. Gör jag det bra blir chansen större. Gör jag det sämre blir chansen sämre. Men jag kommer göra allting för att sajna NHL-kontrakt. Det är så klart målet att få spela i NHL.

Jönsson: HV71 bröt just en mardrömssvit – han blir viktig framöver

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load