Sebastian Wännström, Mattias Tedenby och Victor Ejdsell delar alla på skyttligatoppen i HV71. Foto: Mattias Landström

HV-stjärnornas supertajta målrace – trio delar tronen

Tre spelare delar ledningen i den interna skytteligan i HV71. Samtliga nätade när HV71 besegrade Mora med 5–0 på torsdagskvällen.

I den första perioden sköt Mattias Tedenby in sitt åttonde mål för säsongen när han gjorde 1–0 för sitt HV71 hemma mot Mora på passning från David Ullström.

I den andra perioden sköt Victor Ejdsell in sitt åttonde mål för säsongen när han snappade upp en puck strax innanför blålinjen, snurrade runt och drog på ett skott.

– Jag tror det är en Mora-kille som stöter ned pucken. Då kommer jag in där i mitten och känner att jag hinner med en liten vändning och ett snabbt skott. Den hittade in. Det var skönt, säger Ejdsell.

I den tredje perioden sköt Sebastian Wännström in sitt åttonde mål för säsongen när han stod fri på bortre stolpen och fastställde slutresultatet till 5–0 med åtta sekunder kvar att spela.

– Det var tredje gången gillt. Jag fick många lägen. Sedan kom passningen från Thörna (Martin Thörnberg, reds. anm.) och då var det mål. Det var kul. Vi måste få igång powerplay om vi vill ligga i toppen som vi vill, säger Wännström.

Trion är en bra bit före spelare som Robin Figren och Dylan Reese som jagar där bakom med fyra fullträffar vardera. Som om inte det vore nog står både Ejdsell och Wännström på 14 poäng vardera totalt. Tedenby har noterats för 13 pinnar.

Men trots det superjämna racet råder det inte någon intern kamp om skytteligaledningen i HV71:s omklädningsrum.

– Njae, det har vi inte egentligen. Det är bra om så många som möjligt gör mål och många mål. Det behöver vi i slutändan. Det är kul, säger Wännström till News.

Och det var just vad som hände under torsdagens seger. Fem mål, fem olika målskyttar. Ett gott tecken för ett HV71 som den senaste tiden haft svårt med målskyttet. Inför matchen mot Mora hade Jönköpingslaget endast mäktat med sex fullträffar på de fem senaste matcherna.

– Det betyder mycket. Det är ett lagspel. Det är ingen one-man-show, säger Wännström.

Ejdsell är inne på samma spår:

– Det är kul att många olika göra mål. Och det är klart att det är viktigt för oss (skytteligatoppen, reds. anm.) precis som för vilka som helst att vi får hänga dit baljorna, säger HV-centern som bildar kedja med just Wännström.

Matchen mot Mora bjöd stundtals inte på någon bländade hockey. Men efter den regerande mästarens tuffa schema den senaste tiden kom trepoängaren mot tabelltolvan i rätt läge.

– Det känns bra med en vinst och tre poäng. Det är trots allt det viktigaste. Sedan var det inte världens tempo och det kändes lite segt från deras håll. Jag tycker vi jobbar i 60 minuter, säger Wännström.

– Man måste jobba hårt i 60 minuter. Nu håller vi ihop det. Det blir lättare när vi får ledningen och kan spela ut och få lite självförtroende.

Läs också: Jönsson – HV71 på väg att lösa helvetesproblemet

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load