Kevin Stenlund och Victor Ejdsell. jubel i HV71, efter mål, HV71 - Frölunda HC Foto: Mattias Landström

HV-succén i Nordamerika ingen snackar om

Victor Ejdsell gör succé för sitt Rockford IceHogs i AHL-slutspelet. Men trots fem poäng på lika många matcher har HV71:s bästa målskytt från den gångna säsongen hamnat i skymundan av en HV-lirare som även han öser in poäng i Nordamerika.

Han har fått en smakstart på Calder cup-slutspelet i AHL. Victor Ejdsell har gjort fem poäng (3+2) på lika många matcher för Rockford IceHogs och har därmed ett snitt på ett poäng per match i slutspelet.

Den förre HV-spelaren börjar nu anpassa sig till spelet i Nordamerika där han totalt hunnit med sex NHL- och elva AHL-matcher.

– Varje match jag spelar gör gott för mig och höjer mitt självförtroende. Men jag tycker fortfarande att jag kan förbättra mig, säger Ejdsell i en intervju med sajten the-rink.com.

Ejdsells Rockford har 2–0 i matcher mot Jacob Cederholms Manitoba Moose i den andra rundan av AHL-slutspelet Calder cup. Natten mot torsdag gör lagen upp igen.

– Vi har satt oss själva i en bra sits. Men vi kan fortfarande ta ytterligare kliv i alla delar av spelet egentligen. Vi gjorde jobbet i Manitoba men vi kan fortfarande bli bättre, säger Ejdsell.

I de två första matcherna mellan lagen har Ejdsell svarat för ett mål. Ur HV-synvinkel sett har Jönköpingslagets bästa målskytt från den gångna säsongen har hamnat något i skymundan då den tidigare lagkamraten Pierre Engvall fullkomligt stormat fram i Toronto Marlies.

Engvall noterades för ännu ett poäng när Marlies besegrade Syracuse Crunch med 2–1 natten mot onsdag och därmed säkrade en plats i AHL-slutspelets tredje runda efter klara 4–0 i matcher. HV-forwarden har svarat för sju (3+4) poäng på nio slutspelsmatcher och ytterligare åtta poäng på nio grundseriematcher.

Då 22-åringen fortfarande inte har skrivit kontrakt med Toronto Maple Leafs-organisation (Marlies är klubbens farmarlag) har mycket av snackat handlat om HV kommer få behålla Engvall till nästa säsong. Klubbens sportchef Johan Hult har tidigare i intervjuer med bland annat News och sajten hockeynews.se sagt att indikationerna pekar på att forwarden får ett kontrakt med den klassiska NHL-klubben. Han kan därmed vara förlorad för Jönköpingslaget trots ett år kvar på kontraktet.

I Ejdsells fall har Hult sedan tidigare sagt att HV inte räknar med att få låna 22-åringen ännu ett år (Ejdsell skrev inför säsongen på ett NHL-avtal med Nashville Predators och lånades ut till HV trots ett färskt tvåårskontrakt med SHL-klubben). Forwarden blev därefter bortbytt till Chicago Blackhawks organisation, vilken han just nu tillhör.

Men även om mycket handlar om Toronto Marlies och Engvalls framfart i slutspelet kan favoriten stöta på patrull från just Ejdsells Rockford som ännu inte förlorat någon slutspelsmatch.

Chicagos farmarlag har nämligen siktet inställt. De vill vinna Calder cup.

– Det är det stora målet. Men vi måste ta det match för match. Jag tror att vi har en chan om vi kan förbättra oss i 5-mot-5-spelet, säger Ejdsell.

LISTA: HV71:s förvandling – så ser nya truppen ut

HV:s superprofil lämnar kändisfrun

-----

No more pages to load