Erik Andersson och Max Wärn dumpas av HV71. Foto: Mattias Landström

HV71 dumpar duon

HV71 bryter kontrakten med Max Wärn och Erik Andersson.

Max Wärn har ryktas på väg bort från HV71 efter att Aftonbladet publicerat uppgifter på att klubben ville göra sig av med forwarden då ledningen inte ansåg att finländaren motsvarat förväntningarna. Samma tidning skrev senare att även Erik Andersson hängde löst.

Och nu står det klart att duon lämnar HV71 trots ett år kvar på sina respektive avtal. Det bekräftar klubben på sin sajt.

–  Vi har efter säsongen haft en dialog om hur vi ser på laget till nästa säsong och Max eventuella roll. Efter de samtalen har vi kommit fram till att det bästa för båda parter är att vi skiljs åt, säger sportchefen Johan Hult om Wärn.

Hult om Erik Andersson:

– Erik är i ett läge i karriären där han behöver en större roll och mer istid än vad vi kan erbjuda, därför har vi gjort denna uppgörelsen med Erik. Vi vill från HV71:s håll önska Erik ett stort lycka till i sin framtida hockeykarriär.

News kunde i samband med Aftonbladets uppgifter publicera egna uppgifter på att Wärn tidigare under säsongen undersökt andra alternativ för att lämna HV71.

I förra veckan kunde vi också berätta att 29-åringen saknades under försäsongsträningen. Hult sade då att det berodde på att forwarden nyligen fått sitt tredje barn och ville vara med familjen hemma i Finland.

Det är i nuläget inte klart vilka klubbar som kommer värva de två dumpade HV-spelarna.

✓Nedan ser du HV71:s truppbygge just nu. 

LISTA: HV71:s värvningsoffensiv – så ser nya truppen ut

-----

No more pages to load